IN ACEST ARTICOL:
Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de o secretie de sebuum in exces, care, in combinatie cu bacteriile din piele si poluarea din mediul inconjurator, creeaza aceste puncte cu aspect neplacut. Noi iti propunem cateva tratamente naturiste pentru combaterea punctelor negre.

Tratamente naturiste eficiente care combat punctele negre

Ce sunt punctele negre si de ce apar?

Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de o secretie de sebuum in exces, care, in combinatie cu bacteriile din piele si poluarea din mediul inconjurator, creeaza aceste puncte cu aspect neplacut. O ingrijire necorepunzatoare a tenului poate inrautati lucrurile. Aplicarea cremelor de fata grasa pe un ten cu exces de sebuum, aplicarea unor creme pe baza de bismut sau mercur, produsele de regenerare a parului, aplicarea cremelor care contin parfum sau alte substante iritante etc. – toate duc la aparitia si “intretinerea” acestor pori innegriti. Si un regim alimentar necorespunzator poate avea efecte nefaste asupra pielii voastre. Porii dilatati si punctele negre pot aparea ca o consecinta a unui regim alimentar sarac in fructe, legume si bogat in grasimi. Si constipatia poate fi unul din motivele pentru care sanatatea pielii tale poate avea de suferit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive Top 10 plante de leac pe care le poți crește acasă în ghiveci

Ele apar pe toata suprafata pielii, in special in locurile unde porii sunt mai mari si mai dilatati. Cel mai des intalniti sunt pe nas si pe barbie. Punctele negre pot fi inlaturate prin diverse metode, dar noi iti propunem sa incerci unele naturale, facute in casa, care dau rezultate bune.

Dilatarea si curatarea porilor


In primul rand avem nevoie sa dilatam porii ca sa putem extrage punctele negre. Reusim acest lucru printr-o baie de abur cu ceai de musetel sau aplicam o masca pe baza de caise coapte. Se piseaza caisele pana se formeaza o pasta si se aplica pe toata fata, in special pe zonele cu probleme. Las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Pentru indepartarea mastii iti recomandam sa foloseste un servetel moale si apoi sa clatesti cu infuzie de musetel pentru ca acesta are un efect antibacterian. Atunci cand incepeti sa stoarceti punctele negre, folositi tifon steril si nu strangeti prea tare pielea caci o puteti leza.
15 Rețete de măști de față eficiente pe care le poți face acasă Top 5 leacuri „băbești” care poți fi folositoare împotriva căderii părului Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri