IN ACEST ARTICOL:
Nu este nimic mai frumos la un om decat o podoapa capilara frumoasa si sanatoasa. Parul e bogat, straluceste si seduce privirile. Dar ce se intampla cand ne confruntam cu o cadere a parului?

6 Tratamente naturiste homemade care combat caderea parului

In general, caderea parului este precedata de uscaciunea lui, friabilitate, despicarea varfurilor, pierderea stralucirii etc.

Caderea parului poate sa fie provocata de mai multi factori, printre care:


- Carente alimentare (din cauza dietelor, din cauza unui regim alimentar dezechilibrat etc.)


- Stres


- Produse de coafare


- Bolile


- Fondul genetic, etc.

Natura ne vine in ajutor. Iata cinci masti homemade care combat caderea parului:

Sucul de ceapa

Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul proaspat de ceapa este bun si pentru oamenii care sufera din cauza calvitiei. Intr-o luna lor a inceput sa le creasca fire de par acolo unde nu erau.

Sucul de ceapa poate sa fie aplicat crud sau fiert. Se paseaza o jumatate de ceapa cu putina apa, se lasa solutia sa se raceasca, si apoi ungeti pielea capului cu mixtura, masati intens si apoi o lasati sa actioneze jumatate de ora. Se clateste doar cu apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul afectează calitatea somnului a 61% dintre români 5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive

Sucul de ceapa proaspat se aplica timp de o luna, zi de zi. Dupa clatirea cu apa mirosul de ceapa dispare.

Masca de par cu usturoi

Aceasta masca este buna pentru energizarea pielii capului si pentru inbunatairea circulatiei sangvine a pielii. Se iau cinci catei de usturoi, se adauga o lingura de ulei de ricin, plus cinci linguri de ulei de masline, trei galbenusuri de ou si trei linguri de miere. Dupa mixare, pasta se aplica pe par, se maseaza pielea capului si se lasa la actionat jumatate de ora. Puteti sa acoperiti parul cu un prosop. Se clateste abundent. Pentru eficienta, masca este recomandata de doua ori pe saptamana.

Spalarea cu ceai

Se prepara un ceai cu un pumn de urzici, cateva frunze de nuc, cate frunze de mesteacan, cu flori de soc si o tulpina de rostopasca. Toate plantele se fierb intr-o cantitate de jumatate de litru de apa, timp de un minut, se strecoara si se lasa la racit. Cu jumatate din ceai se spala parul (eventual folosind un sapun natural - unul bun este cel de masline, facut numai din ulei) si cu cealalta se clateste.

Top 10 plante de leac pe care le poți crește acasă în ghiveci Cătina: Superfructul care te menține tănără și plină de vitalitate Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri