Propolisul are un efect antibacterian si cicatrizant si este un remediu foarte bun in ameliorarea simptomelor hemoroidale. Supozitoarele se pot achizitiona de la farmaciile naturiste sau se pot face acasa. Un supozitor se face din propolis si ceara de albine. Este recomandat sa fie aplicat seara, inainte de culcare. Atentie insa ca pateaza.
Un alt tip de supozitor care poate fi folosit este cartoful crud. Cartoful are proprietati inflamatoare. Se poate introduce un astfel de supozitor realizat din bucatele mici de cartof de cateva ori pe zi.
Unguent hemoroidal
Se iau 100 gr. de untura de porc care se amesteca cu 4 linguri rase de muguri zdrobiti de plop, cu o lingurita de alcool, 5 gr. ceara de albine, si se amesteca in baie de abur 3 ore. Dupa fierbere, se strecoara prin tifon si se aplica local.
Un alt unguent se face tot cu ajutorul a 100 gr. untura de porc, amestecata cu muguri de plop, propolis, tinctura de galbele, tinctura de coada soricelului si tinctura de rostopasca. Acest unguent se aplica local de doua ori pe zi.
O alta reteta de unguent suna in felul urmator: 50 gr. plante (din cele precizate mai sus) se maruntesc si se lasa la macerat 24 de ore in cateva picaturi de alcool si 250 ml de ulei de masline. Se fierbe 3 ore si se strecoara, apoi se adauga 30 gr de ceara de albine pentru consistenta. Acest produs se poate pastra in recipiente sterilizate, inchise cu capac, in locuri racoroase. Se poate folosi la fiecare criza hemoroidala insa nu este recomandata folosirea unguentului pentru mai mult de cateva zile din cauza ca aceasta subtiaza pielea si este astfel susceptibila leziunilor.
Frunze de aloe
Se obtine o crema din aloe folosind 2 cm de frunze de aloe pisata (planta trebuie sa fie matura, sa aiba cel putin 3 ani), care se fierbe. Lichidul rezultat se pastreaza intr-un recipient steril si se foloseste pentru tratarea hemoroizilor.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară