Infertilitate si impotenta masculina
In cazul barbatilor, Branca ursului este un adjuvant in tratarea impotentei cauzate de hormoni sau blocaje la nivelul vaselor sangvine. Ca si in cazul femeilor, Branca ursului este benefica in tratarea sterilitatii. Prin consumul de pulbere de planta este stimulata secretia gonadala, dilatarea vaselor genitale (principala cauza a impotentei fiind blocajele vaselor de sange), secretia de sperma si motilitatea ei. De asemenea, Branca ursului ajuta la stimularea secretiei de testosteron in cazul celor care au tulburari hormonale si care au ca si consecinta efeminarea.
Digestie greoaie, balonare, insuficienta renala
Branca ursului stimuleaza secretiile gastrice, actioneaza ca antibiotic la nivelul tubului digestiv, creste motilitatea tubului digestiv si reda pofta de mancare.
Infectii bacteriene
Branca ursului are proprietati antibacteriene si poate fi folosita in tratarea E.coli, stafilocului auriu, listerie, streptococului, enterococului etc.
Contraindicatii
In general, Branca ursului este o planta foarte bine tolerata, insa nu ar trebui consumata de femeile insarcinate, de cele care alapteaza, de cei care au intoleranta la lactoza sau care au alergie la planta. In timpul tratamentului, apare fenomenul de fotosensibilizare, asa ca este contraindicata expunerea la soare sau la radiatii UV. Se cere recomandarea medicului inainte de utilizare.
Prepararea si administrarea plantei
Florile si frunzele se desprind de pe tulpina pe timp uscat si se pun la uscat in locuri aerisite, lipsite de umiditate si de praf. Se pot pastra apoi in saculeti de panza sau de hartie. Cele mai eficiente moduri de administrare ale plantei sunt sub forma de tinctura, pulbere si ulei.
Tinctura se prepara prin rasnirea florilor si semintelor si se lasa la macerat in alcool (intr-un borcan sau intr-o sticla se pune o treime de alcool si restul pulbere de planta) timp de o saptamana. Preparatul se strecoara si se pastreaza in sticlute inchise la culoare, in locuri reci.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural