IN ACEST ARTICOL:
Obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica ale secolului 21! La nivel mondial, in 2010, numarul copiilor care sufereau de obezitate atingea cifra de 42 milioane. Triunghiul terapeutic impotriva obezitatii infantile se afla la indemana fiecarui parinte.

Comunicat de presa

Obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica ale secolului 21! La nivel mondial, in 2010, numarul copiilor care sufereau de obezitate atingea cifra de 42 milioane.
Copiii obezi sau supraponderali sunt predispusi la o greutate corporala mare si la varsta adulta, dar au si o inclinatie catre afectiuni precum diabet, dislipidemie, probleme respiratorii, boli cardiovasculare si probleme ortopedice inca de la o varsta tanara.

Sunt obez sau supraponderal?

"In general, se considera obez un copil a carui greutate depaseste cu 20% greutatea ideala. Excesul cu 10% fata de ideal se defineste cu termenul de "suprapondere". Principalele cauze ale instalarii obezitatii sunt alimentatia incorecta si lipsa activitatii fizice. Doar la un procent minim de copiii obezi, excesul de greutate este secundar unor tulburari endocrine sau unor anomalii genetice", a explicat dr. Corina Paul, medic primar pediatrie in cadrul clinicii Medicover.

Risc crescut daca unul dintre parinti este supraponderal

Cu siguranta, alaturi de alimentatie si sedentarism, si alti factori sunt implicati mai mult sau mai putin in aparitia obezitatii. Terenul genetic determina predispozitia spre obezitate a copilului, unii copii "depozitand grasimi" mai usor ca altii.

Sansele unui copil de a fi obez cresc daca parintii lui sunt obezi!

Studii recente au dovedit ca somnul insuficient favorizeaza aparitia obezitatii, motiv pentru care se recomanda respectarea orelor de somn. Este vorba despre 11 ore /zi pentru copiii sub 5 ani, respectiv 10 ore de somn/ zi pentru copiii intre 5-10 ani.

Trateaza din timp probleme de somn ale copiilor!

Problemele de somn ale copiilor sunt printre cele mai disruptive probleme cu care se poate confrunta o familie. Copilul nu este singurul care sufera ci ii va antrena in aceasta suferinta pe toti cei din jurul sau.

Pentru a avea o rutina buna de somn:

Pastrati un program regulat pentru culcare si ora de trezire

Fiti consecventi in aplicarea rutinei de somn! In primii ani o poveste sau mai tarziu o activitate relaxanta vor incuraja un somn bun.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri