Din semintele sale se fac caspsulele de silimarina. Ele refac celula hepatica, favorizeaza descompunerea substantelor toxice, ajuta digestia si reduce riscul de cancer.
Anghinare
Anghinarea protejeaza celulele ficatului, le ajuta la regenerare si imbunatateste functiile ficatului.
Radacina de cicoare
Aceasta planta este cunoscuta pentru proprietatile sale de purificare a ficatului, a sangelui si a rinichilor. Radacina de cicoare este folosita in tratarea icterului si a ficatului marit.
Papadia
Frunzele de papadie ajuta la eliminarea toxinelor din organism, metabolizand grasimile.
Compresele cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietatile sale inflamatoare si de detoxifiere. El ajuta la absorbirea toxinelor din organism si imbunatateste circulatia sangvina. Compresele cu ulei de ricin pot fi folosite pentru detoxifierea ficatului. Se aplica compresa calduta in zona ficatului si se tine minim 30 de minute.
Masaj
Masajul efectuat in zona abdominala (zona ficatului si a vezicii biliare) ajuta la detoxifierea celor doua prin imbunatatirea circulatiei sangvine. Se maseaza zona prin efectuarea unor cercuri in sensul acelor de ceasornic, cercuri care se diminueaza. Se pune accent pe zonele sensibile si se maseaza pana cand durerea dispare.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri