IN ACEST ARTICOL:
Sfecla rosie este o planta minune: ea este cunoscuta in medicina naturista ca adjuvant in tratarea bolilor de ficat si de sange, pentru proprietatile sale de lupta impotriva cancerului, pentru continutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimuleaza sistemul imunitar, energizeaza organismul si il echilibreaza si reduce procesul de imbatranire.
In general, aceasta planta este tolerata foarte bine de organismul uman in orice stare a ei: cruda, fiarta, coapta, murata etc.

Singura contraindicatie a sfeclei rosii este fata de persoanele diabetice pentru ca are un continut mare de zahar.

Cum se consuma sfecla rosie?

De la sfecla rosie se pot consuma radacinile (cele mici sunt mai dulci) dar si frunzele, si se pot consuma sub orice forma: crude, fierte, coapte, murate, sub forma de suc, sub forma de salata. In majoritatea afectiunilor se recomanda consumul unei salate sau a sucului de sfecla rosie (cam 300 gr sau ml zilnic). In salate si sucuri se pot adauga alte legume cu un efect benefic asupra organismului: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ridichie neagra etc.

Tratamente naturiste pe baza de sfecla rosie

Sfecla rosie: Tratament pentru cancer

Se spune ca acest remediu a fost folosit de oameni in tratarea diverselor afectiuni timp de mii de ani. Bolnavilor de cancer li se recomanda consumarea zilnic a cate 250 gr de sfecla cruda, data prin razatoare si facuta salata. Daca organismul nu accepta salata, ea se poate inlocui cu suc de sfecla rosie, aproximativ 300 ml. Potrivit oamenilor de stiinta, pigmentul din sfecla rosie este cel care lupta impotriva cancerului si nu este toxic. Dupa primele 3 saptamani de tratament se vad rezultatele imbunatatile la analize, dar se recomanda consumarea acestui suc toata viata.

Sfecla rosie este benefica in cazuri de leucemie, de cancer la colon etc.

Sfecla rosie: Tratament pentru detoxifierea sangelui, ficatului si colonului

Datorita continutului sau ridicat de fibre, de vitamine si minerale, sfecla rosie ajuta la detoxifierea ficatului, stimuleaza metabolismul, arde grasimile depozitate, dizolva si elimina excesul de calciu din organism, detoxifiaza colonul, curata sangele, intareste sistemul imunitar si energizeaza intreg organismul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri