IN ACEST ARTICOL:
Stare permanenta de oboseala desi somnul este lung, lipsa tonusului, capacitate intelectuala redusa, stare de rau? Iata doar cateva din semnalele pe care corpul tau le da pentru a-ti da de stire ca se confrunta cu astenia de primavara.

Astenia de primavara: 5 metode eficiente de tratamente naturiste

Stare permanenta de oboseala desi somnul este lung, lipsa tonusului, capacitate intelectuala redusa, stare de rau? Iata doar cateva din semnalele pe care corpul tau le da pentru a-ti da de stire ca se confrunta cu astenia de primavara.

Ce este astenia de primavara?

Astenia de primavara este o slabire generala a organismului, cauzata de carentele de vitamine si de minerale care apar dupa incheierea sezonului alb. Din cauza unei alimentatii bogate in carnuri, grasimi, alimente conservate si lipsa legumelor si a fructelor proaspete, organismul nostru isi consuma depozitele de vitamine si minerale stocate pe durata iernii, nu mai tine pasul cu nevoile sale si incepe sa clacheze.

Care sunt simptomele asteniei?

Simptomele difera de la persoana la persoana dar, in general lipsa energiei, a tonusului, durerile de cap, starile de rau, starile de oboseala, lipsa chefului de viata, somnolenta, lipsa puterii fizice, lipsa poftei de mancare, depresia si oboseala intelectuala sunt simptome care indica astenia de primavara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce alimente să mănânci ca să treci mai ușor peste astenia de primăvară Descoperă colecția de primăvară Waterdrop și spune adio asteniei de primăvară prin hidratare  Parenchimul pulmonar nu are receptori de durere! De multe ori, tumorile pulmonare se descoperă întâmplător. Interviu cu Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumolog, despre cancerul bronhopulmonar

Cum combatem astenia de primavara?

Dieta bogata in legume si fructe

Primavara incep sa apara din ce in ce mai multe fructe si legume proaspete iar noi putem sa profitam de acest prilej pentru a ne detoxifia organismul, pentru a-l hidrata si hrani corespunzator dupa o iarna lunga. Se pot consuma verdeturi de toate felurile si formele (stevie, spanac, urzici, leurda, salata verde, ceapa verde, patrunjel, marar, laptuca, rosiile, castravetii etc.) in salate (recomandabil, pentru ca proaspete sunt pline de vitamine si minerale), in mancaruri sau in smoothie-uri.

Suplimente de vitamine


Pentru a iti revitaminiza si mineraliza organismul trebuie sa se acorde o atentie sporita la consumarea de alimente bogate in Vitamina C, Magneziu, Fier.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri