Consumul zilnic de legume (o salata de cruditati pe zi cu zarzavaturi), dar si de usturoi creste considerabil nivelul de minerale si oligoelemente necesare restabilirii functiior organice si combaterii depresiei. Mai mult decat atat, fructele si legumele aduc si un aport energetic ridicat (dar nu si caloric), sunt usor de digerat si alunga oboseala si lentoarea specifica depresiei.
O serie de fructe si legume au rol si de afrodiziac (cerebral, stimuland scoarta cerebrala si SRAA-ul), cum ar fi: capsunele si toate fructele de padure, vanilia, ardeiul rosu etc.
3. Fructele oleaginoase si pestele combat depresia
Pestele si fructele oleaginoase consumate crude (alune, arahide, nuci), dar si fructe precum mango, avocado etc. – toate acestea contin acizi grasi omega 3 si 6, dar si o parte din amionoacizii esetiali. Alaturi de acesti nutrienti contin si vitamine din complexul B, esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos dar si in combaterea anemiei (anemia pernicioasa prin carenta de vitamina B12 de exemplu). Astfel aceste alimente combat cu succes depresia.
Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist
Citeste articolul integral "alimente-tratament care combat depresia" pe Healthy.ro, dar si cauzele depresiei.
Iti recomandam si alte articole de pe Healthy:
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice