Riscul unui nivel ridicat de colesterol „rau”
Ce se intampla daca nivelul colesterolului „rau” este mare? In timp, acest fapt poate duce la infundarea arterelor prin depozitele de grasimi si de aici se pot declansa o serie de evenimente: infarct cardiac, atac cerebral, moartea inimii, sclerozarea vaselor, tulburari de circulatie sangvina etc.
10 tratamente naturiste care combat colesterolul „rau”
Consumul de fibre
Odata ajunse in intestin, fibrele reduc absorbtia grasimilor ingerate, stimuleaza secretia de bila, reduc productia de colesterol a ficatului si cresc gradul de repartizare a colesterolului in sange. O sursa foarte buna de fibre sunt cerealele integrale, prunele uscate, sucul proaspat de portocale (foarte bun si pentru ca refac echilibrul lipidic), sfecla rosie, morcovii, telina, varza, spanacul, urzicile, laptucile, guliile etc.
Goji
Fructele goji contin o cantitate foarte mare de vitamina C, B2, B6 si E si aminoacizi. Ele ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau”, ajuta la mentinerea nivelului normal de glicemie, ajuta ficatul si rinichii si regleaza tensiunea arteriala.
Aloe vera
Aloe vera este o planta minune care are o sumedenie de beneficii pentru organismul nostru, printre care si scaderea nivelului de colesterol „rau”, detoxifierea organismului, regenerarea celulara si cresterea colesterolului „bun”. Curele pe baza de aloe vera se pot tine cel putin 30 de zile, timp in care se administreaza capsule sau gel.
Rostopasca, mesteacan si anghinare
Aceste trei plante ajuta la detoxifierea organismului, la curatarea ficatului si a sangelui, alcatuind astfel un cocktail perfect pentru reducerea colesterolului „rau”. Se fac cure de cel putin 30 de zile in care se administreaza zilnic cate 100 ml de tinctura (combinate in parti egale) diluate in apa, cu cate 20-30 minute inainte de fiecare masa.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară