Fructele si legume care contin bioflavonoide si beta-caroten
Bioflavonoidele sunt pigmentii din fructe si legume si au efecte antioxidante, iar beta-carotenul este un alt antioxidant intalnit in produsele alimentare. Cele doua ajuta la scaderea nivelului de colesterol „rau” din organism si se intalnesc in alimente precum: ceapa rosie, cartofii dulci, salata verde, spanac, patrunjel, sparanghel, caise, broccoli etc.
Tratament naturist cu lamaie
Se stoarce o jumatate de lamaie intr-un pahar iar cealalta jumatate se pune la fiert intr-o jumatate de litru de apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie coaja. Sucul proaspat cu ceaiul se amesteca si se bea jumatate seara si jumatatea dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Persoanele care au colesterolul „rau” mare trebuie sa evite:
- Alcoolul
- Bauturile dulci carbogazoase
- Carnea grasa
- Carnea tocata
- Mezelurile
- Conservele
- Ciocolata
- Cafeaua
- Condimentele picante
- Muraturile
- Maioneza
- Ouale
- Inghetata
- Dulciuri
- Samantana, branzeturi grase si lapte nedegresat
- Unt
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice