Aroma Sanatatii: 20 de beneficii tamaduitoare ale Usturoiului
Usturoiul este nativ din Asia centrala si este una din cele mai vechi plante cultivate din lume, adica de acum 5000 de ani. Datorita beneficiilor sale foarte bine cunoscute de egiptenii antici usturoiul facea parte din obiectele de pret pastrate in mormintele faraonilor dar, foarte interesant, le era administrat sclavilor care lucrau la constructia piramidelor pentru a le asigura rezistenta si puterea. Si grecii si romanii foloseau acest elixir inaintea luptelor pentru a le asigura succesul in fata inamicilor.
Usturoiul este o planta populara in cultura romaneasca, fiind foarte folosit in bucatarie datorita aromei sale speciale si a gustului pe care le ofera. Stramosii nostrii i-au cunoscut foarte bine efectele miraculoase asupra sanatatii si este timpul ca si noi sa ne aducem aminte care sunt ele si sa intelegem de ce trebuie sa introducem acest aliment in dieta noastra fie ca vrem sa fim mai sanatosi ori ca vrem sa fim mai puternici.
Inainte de toate, trebuie sa stim ce contine usturoiul pentru a intelege ce il transforma intr-un ingredient sanatos.
Usturoiul contine:
- Magneziu
- Vitamina B6
- Vitamina C
- Seleniu
- Calciu
- Acid folic
- Flavonoide
- Alicina
- Fosfor
- Vitamina B1
- Cupru etc.
Asadar, datorita acestor componente si a multor altora, usturoiul are o multime de beneficii asupra sanatatii. Iata cateva dintre ele:
Usturoiul, bun in bolile cardiovasculare
Consumul regulat de usturoi, spun cercetatorii, are capacitatea de a regla tensiunea datorita substantelor pe care le contine dilata vasele de sange si dizolva cheagurile de sange. Asadar, daca aveti tensiunea ridicata sau vreti sa preveniti aceasta stare, puteti consuma zilnic sau o data la doua zile usturoi intr-o cantitate moderata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară