Sa facem cunostinta cu pepenele rosu!
Pepenele rosu este un fruct provenit tocmai din indepartata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrana, in majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hraneau cu dulceata pepenelui rosu.
De aici, el a fost “adoptat” de restul continentelor, mai intai s-a raspandit in China in secolul 10, apoi in Europa, in secolul 13 si in sfarsit in America, trei secole mai tarziu.
Cu ce “se lauda” pepenele rosu!
- Apa: Pepenele rosu are un continut foarte generos de apa, in proportie de pana la 95%.
- Fructoza: este zaharul “prietenos” din fructe, pe care il pot consuma si bolnavii de diabet. Pepenele rosu contine pana la 5% fructoza.
- Vitamine: contine multa vitamina C si beta carotene precum si vitamine din complexul B
- Minerale: Ca, Mg
- Aminoacizi : citrulina
- Antioxidant: licopen (un beta-caroten cu proprietati antioxidante superioare vitaminei E)
- Fibre
De la proprietati la beneficii, cat ai zice “pepene-rosu”!
• Hidratant
• Diuretic
• Antioxidant
• Antihipertensiv
• Digestiv
• Hipocolesterolemiant
• Anticancerigen
Foto: sxc.hu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri