2 Bai externe
Cele mai indicate bai locale in hiperhidroza se realizeaza cu decoct din ace de brad (200g la 3l apa) sau frunze de nuc (aproximativ 200g frunze uscate la 2l apa, se fierb 15 minute). Decoctul se adauga in apa de baie si se fac bai locale sau generale, timp de 15-20 minute.
3 Tamponari locale
Pentru eliminarea bacteriilor care produc mirosul neplacut al transpiratiei excesive, se recomanda tamponari locale cu suc de lamaie, otet de mere sau bicarbonat de sodiu diluat in putina apa.
Spre exemplu se tamponeaza dimineata si seara regiunea axilelor cu o solutie obtinuta din 2 linguri bicarbonat la 100 ml apa si se mentine tratamentul minim o saptamana. Aceste solutii naturale vor reduce si excesul transpiratiei.
4 Regimul de viata
Persoanele care sufera de hiperhidroza au nevoie de un regim de viata cat mai sanatos. Se recomanda renuntarea la tutun,alcool si cafea care stimuleaza secretia glandelor sudoripare.
Deasemenea se recomanda evitarea alimentelor picante,prajite,afumate.
O dieta bazata pe produse animale va duce la producerea unei transpiratii urat mirositoare, prin cresterea cantitatii de uree eliminata prin transpiratie. Se recomanda o hrana cat mai naturala bazata pe sucuri si salate de legume si fructe.
Hidratarea este extreme de importanta si nu trebuie neglijata, atat datorita riscului deshidratarii prin transpiratia excesiva cat si pentru a combate mirosul neplacut la transpiratiei.
sursa foto:sxc.hu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri