Data viitoare, cand veti cauta alimente bogate in calciu, amintiti-va de samburii de migdale, contin de doua ori mai mult calciu decat lactatele!
3 Scad colesterolul
Migdalele au beneficiul uimitor de a scadea colesterol “rau” (LDL-Cho) implicat in aparitia bolilor cardio-vasculare, cu pana la 10%, fara alte restrictii in dieta.
Aceasta inseamna ca o persoana cu o valoare a colesterolului total de 200 mg/dl (considerata in prezent o valoare ridicata), poate atinge valoarea de 180 mg/dl doar prin consumul zilnic de 70g de migdale.
Daca adoptam o dieta cu alimente sarace in colesterol si reducem consumul de carne si lactate, LDL-Cho va scadea si mai mult, oferind o buna protectie impotriva infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.
Pentru a obtine efectul dorit de reducere cu pana la 10% a colesterolului rau, e recomandata o cantitate de 70-80 g de migdale/zi.
Aceasta portie poate inlocui chiar o masa, intrucat furnizeaza in jur de 400 calorii, avand avantajul de a fi o masa 100% naturala si sanatoasa.
sursa foto: sxc.hu
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice