Tratamente naturiste pentru candidoza vaginală
Ce este vaginita?
Vaginita este o inflamație a vaginului cauzată de anumite substanțe iritante sau microorganisme cu potențial patogen. Vaginita se datorează în principl infecțiilor fungice, provocate de Candida albicans.
Semne și simptome ale candidozei vaginale:
- senzații de mâncărime/usturime vaginală,
- iritatie și inflamație vaginală/vulvara,
- secreții albe, vâscoase, cu miros neplăcut,
- uneori dureri în timpul actului sexual (dispareunie),
- usturime la urinare sau chiar urinări frecvente,
- dureri genitale difuze.
Candidoza vaginală poate fi recurentă, astfel încât infecțiile să se repete pe parcursul unui an de mai multe ori. Candidoza vaginală este comună la femeile tinere (20-30 ani), dar poate să apară chiar și la fetele virgine, fiind cauzată de dezechilibre ale florei vaginale, independente de actul sexual.
Care sunt cauzele candidozei vaginale?
Dintre factorii care favorizează apariția candidozei vaginală, cei mai frecvenți sunt: sarcina, tratamentele cu antibiotice (pentru alte afecțiuni), scăderea imunității, diabetul zaharat, leziuni/microtraumatisme vaginale, anticoncepționalele, tulburări hormonale și boli endocrine, utilizarea unor produse de igienă intimă inadecvate.
Vaginitele apar și în bolile cu transmitere sexuală: infecțiile cu Trichomonas vaginalis (parazit), Chlamydia sau Herpes genital. Aceste infecții asociază simptome precum: mâncărimi, secreții vaginale anormale, dureri în timpul actului sexual, sângerări între menstruații, dureri la urinare, apariția de vezicule dureroase în zona genitală (herpes).
De asemenea, agenții chimici din gelurile de duș sau dușurile intravaginale pot cauza vaginite.
Candidoza vaginală rămâne cea mai comună formă de vaginita (75% din femei au cel puțin un episod infecțios de-alungul vieții), pentru care se cunosc tratamente naturiste.
Tratamente naturiste pentru candidoza vaginală: Dieta în vaginite
Dieta are un rol foarte important în tratarea și prevenția candidozei. Alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă sunt iaurtul și usturoiul, precum și alte alimente probiotice.
Probioticele joacă un rol important în menținerea variabilității și echilibrului florei intestinale, susținând imunitatea generală și influențând în sens pozitiv echilibrul hormonal.
De asemenea, reducerea consumului de zahăr, de alcool și a fumatului prezintă efecte benefice asupra sănătății generale, inclusiv la nivel genital. Citește continuarea zn pagina 2 >>
sursa foto:shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară