Comunicat de presa
In cadrul corpului uman exista un ritm important, ritmul craniosacral, care rezulta din cresterea si scaderea volumului de lichid cefalorahidian in interiorul si in jurul sistemului craniosacral. Acest sistem este format din creier si maduva spinarii (sistemul nervos central), lichidul cefalorahidian, care lubrifiaza creierul si maduva spinarii, a meningelui din jur si oasele coloanei vertebrale si ale craniului.
Conceptul de terapie craniosacrala a fost dezvoltat de un osteopat american, Dr. William Sutherland la inceputul anilor 1900. El a descoperit miscari intrinseci ale oaselor din cap, iar cercetarea sa a dezvaluit diferite ritmuri in organism. Acesta a dedus si, in final, a demonstrat ca aceste deplasari sunt legate in mod inextricabil cu sanatatea mentala si emotionala, si ca restrictia acestora corespunde unei reduceri a capacitatii naturale de auto-vindecare.
Terapia craniosacrala manipuleaza oasele craniului pentru a trata o serie de conditii. Diferite forme de manipulare craniana au fost utilizate pentru a imbunatati functionarea generala a organismului. Aceasta s-a dezvoltat din experienta clinica, ce arata ca sanatatea este ceva activ si nu reprezinta doar absenta bolii. Sanatatea este expresia vietii si e responsabila pentru organizarea milioanelor de lucruri care se petrec in mod constant in corpul nostru.
Intr-o sesiune tipica de terapie craniosacrala se sta de obicei intins pe o canapea de tratament, complet imbracat. Terapeutul va face contact punandu-si mainile usor pe corpul pacientului, observandu-l. Primul lucru pe care pacientul il va observa este un sentiment de relaxare profunda, care va dura, in general, de-a lungul sesiunii.
Aceasta degajare de tensiune se extinde de multe ori si in viata de zi cu zi. Uneori beneficiile nu sunt vizibile imediat, dar devin evidente dupa revenirea intr-un mediu familiar.
Aceasta este o terapie blanda care are ca scop intensificarea activitatii sistemului cranio-sacral si, prin aceasta, restabilirea functionarii optime a sistemului nervos si a celorlalte sisteme si organe ale corpului.
Desi foloseste manipulari cu presiune foarte usoara, este o terapie cu efecte radicale in optimizarea sistemului de auto-vindecare si a refacerii starii fizice, mentale si spirituale. Este adecvata tuturor grupelor de varsta si se adreseaza atat celor cu probleme de sanatate, cat si celor care doresc sa-si mentina un tonus de viata normal, sa faca fata mult mai usor stresului zilnic.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri