IN ACEST ARTICOL:
Ghimbirul este o planta binecunoscuta si apreciata pentru proprietatile sale, atat in gastronomie, cat si in medicina naturista.

6 Minerale

Ghimbirul este bogat in vitamine din complexul B, C dar mai ales in minerale precum :

  • Potasiu
  • Magneziu
  • Fosfor

7 Scade coleserolul

Ceaiul de ghimbir are proprietati hipocolesterolemiante, fiind indicat pentru arderea grasimilor si stimularea metabolismului lipidic si glucidic.

8 Gripa

Ghimbirul consumat ca atare, ca un condiment sau mai ales sub forma de ceai (cu miere si lamaie) este recomandat in gripa si viroze.

Ghimbirul stimuleaza transpiratia si eliminarea toxinelor, prin aceasta ajutand si la scaderea febrei.

va recomandam si:

Limonada cu ghimbir

Salata Japoneza cu Dressing de Ghimbir

Prajitura cu mere si ghimbir

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri