Efectele sale de reducere a colesterolului „rau” sunt potentate de consumul altor alimente cu rol in scaderea colesterolului, astfel incat efectul creste proportional.
6 Ulei de masline
Uleiul de masline presat la rece este o sursa bogata de acizi grasi mononesaturati.
Consumul frecvent de ulei de masline(maxim 2 linguri pe zi), in salate sau dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea mesei de dimineata ajuta la cresterea colesterolului bun –HDL colesterol.
Un nivel ridicat al HDL-colesterol este un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare.
7 Mere
Merele sunt fructe cu proprietati remarcabile asupra sanatatii, avand si proprietatea de a reduce colesterolul prin cantitatea crescuta de fibre care absorb si elimina colesterolul din tractul digestiv.
100 g de mere (nedecojite) contin 2.5 g de fibre, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale si antioxidanti.
va recomandam si:
10 tratamente naturiste care scad colesterolul
Sa slabim si sa reducem nivelul colesterolului!
Colesterol marit? Exercitii fizice si metode pentru scaderea colesterolului
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
un articol de Ioana Paunescu
sursa foto:sxc.hu
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice