Efectele sale de reducere a colesterolului „rau” sunt potentate de consumul altor alimente cu rol in scaderea colesterolului, astfel incat efectul creste proportional.
6 Ulei de masline
Uleiul de masline presat la rece este o sursa bogata de acizi grasi mononesaturati.
Consumul frecvent de ulei de masline(maxim 2 linguri pe zi), in salate sau dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea mesei de dimineata ajuta la cresterea colesterolului bun –HDL colesterol.
Un nivel ridicat al HDL-colesterol este un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare.
7 Mere
Merele sunt fructe cu proprietati remarcabile asupra sanatatii, avand si proprietatea de a reduce colesterolul prin cantitatea crescuta de fibre care absorb si elimina colesterolul din tractul digestiv.
100 g de mere (nedecojite) contin 2.5 g de fibre, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale si antioxidanti.
va recomandam si:
10 tratamente naturiste care scad colesterolul
Sa slabim si sa reducem nivelul colesterolului!
Colesterol marit? Exercitii fizice si metode pentru scaderea colesterolului
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
un articol de Ioana Paunescu
sursa foto:sxc.hu
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an