IN ACEST ARTICOL:
Cantitati mari de colesterol in organism pot duce la boli de inima. Colesterolul exista fie ca HDL, fie ca LDL. Colesterolul "rau" LDL este raspandit in corp si se depune pe vase sub forma de ateroscleroza in vreme ce colesterolul HDL ajuta la eliminarea colesterolului LDL din organism.
Inlocuirea proteinelor animale cu soia poate reduce pana la valori normale colesterolul total, LDL colesterol si trigliceridele.

Efectele sale de reducere a colesterolului „rau” sunt potentate de consumul altor alimente cu rol in scaderea colesterolului, astfel incat efectul creste proportional.

6 Ulei de masline

Uleiul de masline presat la rece este o sursa bogata de acizi grasi mononesaturati.

Consumul frecvent de ulei de masline(maxim 2 linguri pe zi), in salate sau dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea mesei de dimineata ajuta la cresterea colesterolului bun –HDL colesterol.

Un nivel ridicat al HDL-colesterol este un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

7 Mere

Merele sunt fructe cu proprietati remarcabile asupra sanatatii, avand si proprietatea de a reduce colesterolul prin cantitatea crescuta de fibre care absorb si elimina colesterolul din tractul digestiv.

100 g de mere (nedecojite) contin 2.5 g de fibre, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale si antioxidanti.

va recomandam si:

10 tratamente naturiste care scad colesterolul

Sa slabim si sa reducem nivelul colesterolului!

Colesterol marit? Exercitii fizice si metode pentru scaderea colesterolului

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri