Beneficii pentru sanatate ale gutuilor
Gutuile fac parte din familia Rozaceelor, alaturi de mere si pere si provin din tarile Orientului Mijlociu, de unde s-au raspandit in Europa de sud-est si centrala.
Ele sunt folosite in arta culinara inca din timpul Imperiului Roman. Desi sunt putin cunoscute, ele ajuta in tratarea bolilor digestive, respiratorii si in bolile de ficat. Intr-un singur fruct se gasesc vitaminele:
- A
- B
- C
- PP
Gutuile sunt bogate in saruri minerale, carbohidrati, fibre si fier. Prezentam mai jos cateva din multiplele proprietati benefice pentru sanatate ale gutuilor:
1. Gutuile amelioreaza problemele pancreatice
Sucul proaspat de gutui ajuta in tratarea insuficientei pancreatice. Se poate consuma cate jumatate de pahar de suc, de trei ori pe zi.
2. Gutuile ajuta la combaterea hepatitei
Cercetari recente ale oamenilor de stiinta japonezi au studiat mai indeaproape gutuile. S-a dovedit ca in coaja acestor fructe se gasesc substante antioxidante.
Aceste substante impiedica dezvoltarea microorganismelor care provoaca hepatita A, B si C. Pentru a stimula functiile ficatului se recomanda o dieta de o luna cu nectar proaspat de gutuie.
sursa foto:sxc.hu
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri