Vitaminele care au un efect puternic antioxidant, impiedicand formarea radicalilor liberi sunt:
- Vitamina E
- Vitamina C
- Vitamina A
- Beta-caroten
O dieta bogata in antioxidanti va proteja creierul de stresul oxidativ produs de radicalii liberi, ajutand la conservarea functiilor cognitive pana la varste inaintate.
De aceea, se recomanda includerea in dieta a alimentelor bogate in antioxidanti:
- Fasolea rosie si fasolea Pinto (fasolea pestrita)
- Fructele de padure:afine, mure, zmeura, fragi
- Merisor
- Capsuni
- Mere
- Cirese
- Prune si struguri negri
- Portocale, grepfruit rosu
- Kiwi
- Pepene
- Caise
- Avocado
- Anghinare
- Nucile
- Spanac
- Varza de Bruxelles
- Broccoli
- Ardei rosu
- Sfecla
sursa foto:sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural