Proprietatile merelor
Marul este originar din Asia Centrala, fiind cultivat in prezent pe tot globul, fiind unul din cele mai cunoscute fructe. Merele contin antioxidanti, vitamine, minerale si fibre, fiind un aliment-medicament.
1 Antioxidanti
Merele contin fitonutrienti cu rol puternic antioxidant precum lutein-zeaxanthina, quercetina beta-carotenul, vitamina C.
Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi, prin aceasta asigurand buna functionare si longevitatea tuturor celulelor din organism, precum si eliminarea toxinelor.
2 Vitamine
Merele contin foarte multa vitamina C, aproximativ 5 mg/100g mar.
Merele sunt deasemenea bogate in vitamina A si vitamina K.
Marul contine complexul de vitamine B:vitamina B1(tiamina), B2 (riboflavina), B3, B5, B6, B9. Marul este o sursa importanta de acid folic (vitamina B9) implicat in sinteza acizilor nucleici care formeaza ADN.
Merele contin niacina (vitamina B3) si acid pantotenic (vitamina B5) implicate in metabolismul glucidic, protidic si lipidic.
Merele contin foarte multa piridoxina (vitamina B6) esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos.
sursa foto:shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri