Proprietatile merelor
Marul este originar din Asia Centrala, fiind cultivat in prezent pe tot globul, fiind unul din cele mai cunoscute fructe. Merele contin antioxidanti, vitamine, minerale si fibre, fiind un aliment-medicament.
1 Antioxidanti
Merele contin fitonutrienti cu rol puternic antioxidant precum lutein-zeaxanthina, quercetina beta-carotenul, vitamina C.
Acesti antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi, prin aceasta asigurand buna functionare si longevitatea tuturor celulelor din organism, precum si eliminarea toxinelor.
2 Vitamine
Merele contin foarte multa vitamina C, aproximativ 5 mg/100g mar.
Merele sunt deasemenea bogate in vitamina A si vitamina K.
Marul contine complexul de vitamine B:vitamina B1(tiamina), B2 (riboflavina), B3, B5, B6, B9. Marul este o sursa importanta de acid folic (vitamina B9) implicat in sinteza acizilor nucleici care formeaza ADN.
Merele contin niacina (vitamina B3) si acid pantotenic (vitamina B5) implicate in metabolismul glucidic, protidic si lipidic.
Merele contin foarte multa piridoxina (vitamina B6) esentiala pentru buna functionare a sistemului nervos.
sursa foto:shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice