Proprietatile uleiului de argan
Arganul este un arbore care creste pe solurile aride din sud-vestul Marocului si, pe anumite zone restranse, din Israel si Algeria.
Padurile de argan din Maroc sunt rezervatie a biosferei, intrata in patrimoniul UNESCO. Uleiul de argan se obtine din semintele fructelor de argan, productia fiind cu precadere, in Maroc.
Uleiul de argan este foarte sanatos, continand peste 80% grasimi nesaturate.
Continutul uleiului de argan:
- 43% acid oleic. Acidul oleic este un acid gras mononesaturat cu efecte benefice asupra sanatatii: scade tensiunea arteriala
- 36% acid linoleic (omega-6) . Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat esential, care nu poate fi sintetizat in organism si este preluat exclusiv din alimentatie.
- 12% acid palmitic
- 6% un alt acid gras omega-3, denumit acid stearic
- 3% acid miristic
- 1% acid linolenic. Acidul linolenic este un acid gras polinesaturat omega-3 al carui consum a fost asociat indeosebi cu scaderea riscului bolilor coronariene (infarct miocardic) si cu protectia celulelor nervoase.
sursa foto: wikipedia
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9