3 Sirop de ceapa
Aveti nevoie de trei cepe, care se curata si se taie marunt . Se adauga 150 ml apa si 100g miere/zahar. Acest amestec se fierbe timp de 5 minute si apoi se lasa la racit. Se filtreaza si se iau 3-4 linguri pe zi din siropul format.
O alta metoda pentru a obtine sirop de ceapa: se da pe razatoare o ceapa, se stoarce sucul, caruia i se adauga 2 linguri de miere. Se consuma o lingura de 3 ori/zi.
4 Ceai din ceapa
O ceapa medie, cu tot cu coaja, se spala si se zdrobeste cu pumnul de masa. Se pune apoi la fiert, 10 minute, in 300 ml apa. Cand se raceste, se adauga 2-3 lingurite de miere. Se pot consuma 2-3 cani de ceai/zi.
O alta reteta propune realizarea unui decoct cu urmatoarele ingrediente:
- doua cepe cu coaja, taiate marunt
- trei nuci zdrobite
Ceapa si nucile se fierb impreuna intr-un litru de apa, timp de 10-15 minute; Cand se raceste decoctul, se indulceste cu miere de albine si se bea pe parcursul unei zile.
5 Ceai de nuci
Ceaiul de nuci este deosebit de eficient pentru orice fel de tuse. Se fierb 3 cani de apa, pana ce dau in clocot. Cand apa clocoteste, se adauga 5 nuci spalate si crapate in prealabil. Se lasa inca 10 minute la fiert. Ceaiul de nuci se bea caldut si neindulcit.
6 Sirop de hrean
Se razuieste o radacina de hrean si se adauga un sfert de cana de miere. Se amesteca si se lasa cateva ore, apoi se consuma 3 lingurite/zi. Hreanul potoleste tusea si febra.
Tot in casa, se poate prepara tinctura de hrean, dintr-o radacina de hrean rasa, in care se adauga putin alcool si se lasa opt zile la macerat. Apoi se strecoara si se consuma de trei ori pe zi, o lingurita diluata in putina apa.
sursa foto:sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural