7 Miere, hrean, ceapa
Se obtine un amestec dintr-o radacina de hrean data pe razatoare fina, o ceapa tocata marunt, 5 lingurite de miere, 5 linguri de apa. Amestecul se da in clocot si se raceste. Se consuma cate o lingurita de 3-4ori/zi.
8 Sirop de ulm
Ulmul are efecte benefice in caz de tuse si febra. Se gaseste la magazinele naturiste, sub forma de sirop de ulm, comprimate sau pudra.
9 Migdale
Migdalele trateaza tusea seaca. Se iau 100g migdale si se lasa 12 ore intr-un pahar cu apa plata, pana ce se decojeste cu usurinta, pielita maronie . Se faramiteaza si se adauga 20g miere si putin unt, astfel incat sa se obtina o pasta. Se consuma 2 linguri/zi.
10 Lamaie
Un mijloc eficient de calmare a tusei si revigorare este mierea cu lamaie. Se amesteca zeama de la o lamaie cu 2-3 lingurite de miere si se ia o lingurita din acest amestec, la fiecare acces de tuse. Se recomanda, 20 minute dupa ingestie, sa nu se consume niciun alt aliment sau bautura.
11 Usturoi
Se dau pe razatoare cateii de la o capatana de usturoi si 10 cepe. Acest amestec se fierbe 5 minute intr-un litru de lapte. Se poate indulci cu miere si se ia o lingura la 2-3 ore.
Usturoiul, fiind un antibiotic natural, se recomanda a se consuma, cate 3 catei de usturoi la o masa, cel putin de doua ori pe saptamana.
12 Sirop de patlagina
Siropul de patlagina se poate prepara si in casa, intr-un borcan de sticla se pun straturi alternative de planta si miere/zahar. Dupa 6-12 ore se asaza borcanul pe un prosop, intr-un vas cu apa si se fierbe pana ce apa da in clocot. Din acest sirop se consuma 3 lingurite/zi.
La fel de eficient este si ceaiul de patlagina, 2-3 cani/zi.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural