Beneficiile maceselor
Preparatele pe baza de macese, se recomanda in urmatoarele afectiuni:
1 Anemie
2 Avitaminoze
3 Stari de convalescent si postoperatorii
4 Raceala, gripa si infectii respiratorii
5 Scaderea imunitatii
6 Cancer
7 Boli cardiovasculare (previn puseele de hipertensiune, previn crizele de angina, regleaza nivelul colesterolului) .
8 Artrita reumatoida, spondilita anchilozanta, reumatism
9 Afectiunile hepatice si biliare : hepatita, colecistita, litiaza si colici biliare
10 Viermi intestinali (oxiuri, ascarizi, giardia si tenia).
11 Fragilitate capilara, circulatie periferica deficitara
12Uleiul extras din macese se foloseste in arsuri solare, acnee, pentru a reduce cicatricele, ridurile.
13 Afectiuni renale
14 Alergii
15 Afectiunile aparatului digestiv ( enterocolite, gastrite, constipatie, diaree)
Preparate din macese
1 Macerat de macese
Pentru a beneficia de multitudinea de vitamine continute de macese, se recomanda consumul fructelor crude, dupa indepartarea semintelor. Se poate prepara o bautura vitaminizanta si energizanta din macese: 100 g macese zdrobite, se tin 12 ore intr-un litru de apa. Apoi se strecoara si se consuma lichidul obtinut, la care se poate adauga lamaie si miere.
sursa foto:sxc.hu, shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice