2 Ceaiul de macese
Se obtine prin oparirea fructelor cu apa clocotita: 1 lingurita fructe zdrobite(pulpa maruntita) / 1 cana apa clocotita. Se infuzeaza acoperita 10-15 minute si se indulceste cu miere.
3 Sirop de macese
Se prepara din 250 g macese uscate (pulpa, fara samburi), peste care se adauga 1l apa clocotita; se macereaza timp de 12 ore, se strecoara si se adauga 500 g zahar, apoi se fierbe pe foc foarte mic, pana se obtine sirop. Se pastreaza in sticle, la frigider si se consuma 3 linguri / zi.
4 Suc de macese
Din 1,5 kg de macese se obtin 500 ml de suc, cu ajutorul storcatorului.
5 Macese si miere
Doua parti pulpa de macese si o parte miere, se utilizeaza contra viermilor intestinali, consumandu-se 2-3 lingurite/zi, dimineata pe stomacul gol.
6 Pulbere de macese
Se macina foarte fin macesele uscate cu o rasnita de cafea. Dupa macinare, semintele raman intregi, iar pulpa se transforma intr-o pulbere fina, care se cerne printr-o sita si se depoziteaza in recipient de sticla, in locuri intunecoase si reci. Pulberea se consuma in maxim 15 zile, 1-2 lingurite pe stomacul gol.
va recomandam si:
Sanatate din ceasca: 8 ceaiuri cu proprietati imunizante
Remedii naturiste pentru gripa si guturai
Tratamente naturiste impotriva racelilor de sezon
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
un articol de I.P
sursa foto:sxc.hu
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice