Beneficiile patrunjelului
Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K, C si A. De asemenea, patrunjelul contine foarte mult fier si acid folic, fiind un excelent antianemic!
Uleiurile volatile si flavonoidele din compozitia patrunjelului lupta impotriva celulelor canceroase si a radicalilor liberi.
Din compozitia patrunjelului amintim:
Fibre: 60g patrunjel contin 2g fibre si 1,8 g proteine
Vitamina A
Vitamina A este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii naturale; 60g patrunjel contin 5055 UI vitamina A, adica 100% din doza zilnica recomandata!
Vitamina C
O cantitate de 60g de patrunjel contine 80 mg vitamina C, adica 133% din doza zilnica recomandata.
Consumul crescut de vitamina C se asociaza cu preventia si scaderea riscului de a dezvolta cancer de colon, ateroscleroza (depozit de grasimi la nivelul vaselor), diabet, astm si poliartrita.
Vitamina C creste foarte mult rezistenta la infectii prin stimularea imunitatii.
Vitamina K
Vitamina K este indispensabila pentru sinteza factorilor coagularii; 60 g patrunjel contin necesarul de vitamina K pentru 2-3 saptamani!
sursa foto:sxc.hu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară