Beneficiile patrunjelului
Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina K, C si A. De asemenea, patrunjelul contine foarte mult fier si acid folic, fiind un excelent antianemic!
Uleiurile volatile si flavonoidele din compozitia patrunjelului lupta impotriva celulelor canceroase si a radicalilor liberi.
Din compozitia patrunjelului amintim:
Fibre: 60g patrunjel contin 2g fibre si 1,8 g proteine
Vitamina A
Vitamina A este un antioxidant cu rol in cresterea imunitatii naturale; 60g patrunjel contin 5055 UI vitamina A, adica 100% din doza zilnica recomandata!
Vitamina C
O cantitate de 60g de patrunjel contine 80 mg vitamina C, adica 133% din doza zilnica recomandata.
Consumul crescut de vitamina C se asociaza cu preventia si scaderea riscului de a dezvolta cancer de colon, ateroscleroza (depozit de grasimi la nivelul vaselor), diabet, astm si poliartrita.
Vitamina C creste foarte mult rezistenta la infectii prin stimularea imunitatii.
Vitamina K
Vitamina K este indispensabila pentru sinteza factorilor coagularii; 60 g patrunjel contin necesarul de vitamina K pentru 2-3 saptamani!
sursa foto:sxc.hu
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an