IN ACEST ARTICOL:
O problema de sanatate care trezeste fiori reci oricarei femei - cancerul la san. Aceasta patologie nu este deloc rara in randul femeilor, desi stim ca poate fi diagnosticata precoce si poate fi vindecata. Preventia in cancerul mamar este cea mai importanta si aceasta porneste de la stilul de viata, dar si de la vizitele la medic si evaluarea glandei mamare (prin palpare si ecografie la femeia tanara si mamografie la femeie cu varsta peste 50 de ani). Va propunem sa descoperiti astazi cateva alimente "prietene" sanatatii femeii, alimente considerate ca avand efecte anticancerigene si protectoare ale glandei mamare.

Fructe de padure

Fructele de padure contin cea mai mare concentratie de resveratrol – cel mai puternic antioxidant din natura. Aceste fructe contin de asemenea o cantitate insemnata de vitamina C, A, E, K, minerale si nutrienti activi.

Practic aceste fructe sunt adevarate medicamente. Prin toti acesti nutienti, fructele de padure previn aparitia cancerului, ofera celulelor elementele necesare pentru protectia ADN-ului, reduc stresul oxidativ, ajuta in procesul de slabire, previn diabetul si bolile cardiovasculare, intaresc imunitatea.

Consumati cu orice ocazie fructe de padure, de preferat proaspete (cele congelate isi pierd din proprietati).

Alte fructe bogate in resveratrol: toate acele vegetale care „pateaza mov”: strugurii negri (in special coaja acestora), vinetele etc.

Tumeric

Cercetatorii au descoperit in laborator ca tumericul previne cancerul de san.

Acestia au facut experimente pe animale de laborator, ceea ce desi nu este etic, totusi i-a determinat sa faca aceste constatari. Mai mult decat atat, se pare ca tumericul stopeaza evolutia cancerului la san si metastazarea acestuia.

Crucifere

Alimentele din familia cruciferelor (broccoli, varza, conopida, gulia), contin nutrienti specifici, recunoscuti ca avand efecte extraordinare asupra sanatatii. Se pare ca un consum moderat din aceste vegetale ar preveni cancerul mamar. Nu faceti insa exces, cruciferele sunt recomandate a se consuma saptamanal, de preferabil in stare proaspata.

Citeste si: Varza: Beneficii pentru sanatate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri