Comunicat de presa
Tratatele farmaceutice orientale ne ofera date despre peste 100 de specii de ciuperci folosite in scopuri terapeutice, insa dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Reishi sau Ganoderma Lucidum, Cordyceps sinensis, Shiitake si Maitake.
Datorita continutului lor bogat in proteine, polizaharide, aminoacizi, vitamine, minerale, beta glucani si alte microelemente active, astazi in multe clinici din Japonia si China, ciupercile medicinale sunt utilizate cu rol adjuvant in terapiile complementare ale unei game variate de afectiuni.Reishi, “ciuperca nemuririi, marele protector imunitar, spiritual si mental”
Ciuperca medicinala Reishi a fost atestata pentru prima data ca ciuperca superioara in cea mai veche farmacopee chinezeasca a lui Seng Nong, din anul 56 i.H., dar se considera ca utilizarea sa in fitoterapia orientala dateaza de peste 5.000 de ani. Extrem de rara, ciuperca a constituit mult timp un privilegiu al celor bogati, cultivarea sa la scara larga facandu-se abia de curand.
In China Antica de pilda, numai imparatii se puteau bucura de efectele benefice ale ciupercii Reishi, despre care se credea ca are proprietatea de a mentine tineretea si de a prelungi viata. Reishi contine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele, acizii ganoderici, germaniul organic, adenozina, aminoacizii si proteinele.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri