Beneficiile pentru sanatate ale muraturilor
Beneficiile muraturilor
Se recomanda consumul muraturilor obtinute prin fermentatie naturala in saramura, in recipiente de lemn sau sticla.
In procesul de fermentatie, in muraturi se acumuleaza acid lactic si se pastreaza vitaminele si mineralele din legume.
Muraturile contin urmatoarele vitamine:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamine din complexul B
Muraturile sunt probiotice naturale, continand bacterii benefice (Lactobacili) care restabilesc echilibrul si sanatatea microflorei digestive si cresc imunitatea.
Anumiti compusi continuti in muraturi, in special in varza murata, au proprietati anticancerigene (glucozinolatii) si hepatoprotectoare (sulforafanul).
Muraturile sunt bogate in antioxidanti:
- Vitamina C
- Vitamina A
- Vitamina E
- Zinc
Muraturile au un continut bogat in fibre, ajutand la detoxifierea colonului si preventia constipatiei.
sursa foto: shutterstock; sxc.hu
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an