IN ACEST ARTICOL:
Exista numeroase beneficii ale consumului de muraturi, fermentate natural, in saramura. Muraturile se recomanda a fi consumate in anumite afectiuni, precum ulcerul gastric sau constipatia, datorita proprietatilor curative.

Beneficiile consumului de muraturi

Consumul de muraturi se recomanda in:

1 Afectiuni digestive

Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).

Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.

2 Detoxifierea organismului

3 Afectiuni hepatice

Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.

4 Revitalizarea si remineralizarea organismului

Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.

5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)

Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat pentru masa de sărbătoare Babic, o comoară culinară a regiunii Buzău! Prepararea și Savurarea Deliciosului Salam Tradițional Românesc

6 Diabet

7 Afectiuni dermatologice

Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.

sursa foto: sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri