Beneficiile consumului de muraturi
Consumul de muraturi se recomanda in:
1 Afectiuni digestive
Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.
2 Detoxifierea organismului
3 Afectiuni hepatice
Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.
4 Revitalizarea si remineralizarea organismului
Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.
5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)
Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.
6 Diabet
7 Afectiuni dermatologice
Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.
sursa foto: sxc.hu; shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară