Beneficiile consumului de muraturi
Consumul de muraturi se recomanda in:
1 Afectiuni digestive
Muraturile au un continut crescut de acid lactic si bacterii “prietenoase”, care imbunatatesc digestia si amelioreaza problemele digestive (ulcere, gastrite, constipatie).
Deasemenea, prin continutul crescut de fibre si antioxidanti, muraturile ajuta la “curatarea” colonului de reziduurile toxice si cancerigene, precum nitrozaminele.
2 Detoxifierea organismului
3 Afectiuni hepatice
Muraturile contin antioxidanti, fibre si substante hepatoprotectoare, ajutand la detoxifierea hepatica.
4 Revitalizarea si remineralizarea organismului
Muraturile contin multe minerale: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, iod.
5 Astm bronsic si alte afectiuni respiratorii (pneumonii)
Enzimele si antioxidantii din muraturi (vitamina C, vitamina A, zinc) au si proprietati imunostimulante, ajutand pe timp de iarna, la combaterea si preventia virozelor si a gripelor.
6 Diabet
7 Afectiuni dermatologice
Muraturile ajuta inclusiv la preventia imbatranirii pielii. Muraturile intarzie aparitia ridurilor prin efectele detoxifiante.
sursa foto: sxc.hu; shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri