4 Antioxidanti
- Flavonoide
- Fitosteroli (hormoni vegetali)
- Licopen : un antioxidant cu efect antitumoral
- Quercitina
- Caroteni
5. Aminoacizi esentiali
6. Coenzima Q10
Uleiul de catina contine un antioxidant puternic, coenzima Q10 cu efecte benefice pentru incetinirea imbatranirii organismului, pentru sanatatea inimii, cresterea imunitatii si rezistentei organismului la surmenaj.
Intrebuintarile uleiului de catina
1 Sanatatea pielii
Acizii grasi nesaturati din uleiul de catina (acidul linoleic si linolenic) contribuie la repararea leziunilor tisulare si impiedica deshidratarea pielii.
Antioxidantii din uleiul de catina stimuleaza microcirculatia de la nivelul pielii si ofera protectie fata de radicalii liberi (inclusiv razele solare), care produc imbatranirea prematura a pielii.
Ungerea pielii cu ulei de catina ofera cea mai buna protectie antirid si impotriva factorilor agresivi de mediu: frig, vant, radiatii solare.
Uleiul de catina n-ar trebui sa fie uitat niciodata, din ingredientele mastilor cosmetice de infrumusetare si intinerire a pielii!
2 Cresterea imunitatii
Uleiul de catina stimuleaza si ajuta celulele sistemului imunitar si neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi, prin compozitia sa bogata in antioxidanti.
Vitamina E, vitamina A, flavonoidele, seleniul, acizii grasi nesaturati imunatatesc functia de aparare a organismului si cresc rezistenta fata de agentii cancerigeni (inclusiv radiatiile).
Pentru stimularea sistemului imunitar se iau 30-40 de picaturi de ulei de catina pe zi, simplu sau cu putina miere, in cure de 30 de zile.
sursa foto: shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară