IN ACEST ARTICOL:
Depozitele albicioase de pe limba, oboseala, respiratia urat mirositoare, constipatia, lipsa puterii de concentrare, nervozitatea, chiar pofta exagerata de dulciuri, pot fi semne care sa indice nevoia unei detoxifieri a colonului.
DESCHIDE PREZENTAREA

Detoxifierea colonului

Mediul in care traim aduce numeroase substante toxice in organism: din aer, din mancare si din apa. Detoxifierea colonului se poate realiza prin remedii naturale, intre care “hrana vie” ocupa un loc insemnat.

Depozitele albicioase de pe limba, oboseala, respiratia urat mirositoare, constipatia, lipsa puterii de concentrare, nervozitatea, chiar pofta exagerata de dulciuri, pot fi semne care sa indice nevoia unei detoxifieri a colonului.

Fibrele

Fibrele sunt numite si "maturatorii" intestinului, deoarece ele absorb reziduurile toxice din colon si ajuta la eliminarea lor.
Fibrele sunt cel mai bun "medicament" pentru constipatie si obezitate. necesarul zilnic de fibre este de 20g.
Includeti in dieta alimente bogate in fibre:

• cereale: porumb, grau integral, ovaz, orz, orez integral, paine si paste integrale
• nuci si seminte: nuci, migdale, fistic, acaju, alune de padure, seminte de in, floarea-soarelui, dovleac (neprajite)
• leguminoase: soia, linte, fasole, mazare, naut
• fructe: avocado, pere, mere (cu coaja), struguri, prune, fructe de padure (afine, zmeura, mure, coacaze), capsuni, portocale, smochine
• legume: varza, telina, pastarnac, patrunjel, spanac, conopida, broccoli, varza de Bruxelles

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 plante de leac pe care le poți crește acasă în ghiveci Cătina: Superfructul care te menține tănără și plină de vitalitate Mierea, aurul lichid și singurul aliment care nu se strică niciodată: Iată de ce TREBUIE să îl incluzi în alimentație zilnic! Este izvor de sănătate.

Hidratare

• Hidratati-va corespunzator, pentru a preveni constipatia si a va asigura un colon sanatos. Consumati zilnic opt pahare de apa (1,5 l) si veti observa efectele benefice atat asupra sistemului digestiv, cat si pentru sanatatea pielii.
• Deasemenea, sucul de fructe/legume (mere, citrice, morcovi) ajuta la eliminarea materiilor toxice acumulate in colon.
• Puteti incerca si ceaiurile speciale pentru detoxifierea colonului, de la magazinele naturiste.
• Se recomanda evitarea sucurilor carbogazoase, a cafelei si alcoolului. Consumati ceai verde in loc de cafea, pentru energizare.

Hrana vie

• Un efect puternic detoxifiant la nivelul colonului, il are "hrana vie": legume, fructe, seminte, nuci in stare naturala, neprelucrate termic.
• Puteti adopta aceasta "dieta" cel putin o data pe saptamana. Pentru rezultate deosebite, se recomanda o "cura" de o saptamana, timp in care se consuma numai alimente crude (fructe si legume, salate, ulei de masline, nuci, seminte, fructe confiate) si lichide: apa plata, ceaiuri, sucuri naturale.
• Se exclud in aceasta perioada: dulciurile, mezelurile, cafeaua, alcoolul, tutunul, alimentele pe baza de faina alba, mezeluri si carne de orice fel, conserve.
• In aceasta perioada de detoxifiere pot sa apara senzatii neplacute: ameteli, dureri de cap, greata, transpiratii urat mirositoare; nu va alarmati, corpul elimina toxinele si in cateva zile va veti simti mai putin obositi si mult mai sanatosi!

Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive

Lamaie

• Beti in fiecare seara inainte de culcare si dimineata, pe stomacul gol urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la o jumatate de lamaie si 1 lingurita de miere. Se poate adauga si o lingurita de seminte de in macinate (au un continut ridicat de fibre).

Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului se bea pe stomacul gol: o lingura de ulei de masline extravirgin amestecat cu sucul de la o jumatate de lamaie.

Patrunjel

• Patrunjelul consumat crud, in salate, sau sub forma de ceai, ajuta la detoxifierea colonului si rinichilor.
• Pentru ceaiul de patrunjel se folosesc cateva legaturi de patrunjel verde, se spala bine, se maruntesc cu mana si se pun la fiert in doi litri de apa plata si se fierb inca 5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Apoi, se lasa la racit, se filtreaza si se pastreaza la frigider, intr-un recipient de sticla.
• Se bea zilnic cate un pahar din acest ceai, la aceeasi ora, pe stomacul gol!

Top 5 leacuri „băbești” care poți fi folositoare împotriva căderii părului Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Ce boli vindecă ghimbirul - beneficii și utilizări terapeutice

Argila

• Apa de argila (albastra) se prepara dintr-o jumatate de pahar de apa plata (150 ml), la care se adauga o lingurita de argila (in jur de 7g). Se lasa sa stea minimum 4-5 ore (dar nu mai mult de 24 de ore), in recipiente de portelan sau lemn.
• In primele sapte zile, se bea inainte de fiecare masa cu 20-30 de minute, numai apa de argila. Apoi se bea tot continutul paharului, amestecand apa cu argila, inca 14 zile, cura de detoxificare cu argila fiind de 21 de zile.
• Tratamentul cu argila se realizeaza 21 zile in prima luna. Se continua cu 10 zile in fiecare luna, timp de 6 luni.

Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual.

Suc de Orz verde

• Cura cu suc de orz verde este unul din cele mai eficiente moduri de detoxifiere a organismului. Sucul de orz verde se administreaza de 1-2 ori/zi, cu o ora inainte de masa.
• Se poate face din pulbere de orz verde in combinatie cu apa plata sau suc de fructe.
• Puteti cultiva planta chiar in casa: semintele de orz se inmoaie in apa timp de 24h, apoi se pun in ghivece cu pamant. Cand planta ajunge la 20-30 cm, din frunze, peste care se adaug apa, se prepara suc, cu ajutorul unui blender. Se strecoara apoi, sucul obtinut printr-un tifon si se consuma imediat.

Nutritionistul Serban Damian ne invata cum sa mancam sanatos! 10 sfaturi bazate pe studii stiintifice despre cum sa ne organizam corect alimentatia Top 10 ceaiuri de leac pe care trebuie să le ai în casă 7 utilizari surprinzatoare ale trandafirilor

Tinctura de fructe de soc

• Se foloseste tinctura din fructe de soc (care se poate gasi la magazinele naturiste), recomandata pentru detoxifierea colonului, combaterea constipatiei, eliminarea depozitelor de lichide din tesuturi si stimularea imunitatii.
• Se administreaza 1-2 linguri de tinctura de fructe de soc pe zi, dimineata pe nemancate.

suc detoxifiant

• Se recomanda sucul din frunze si flori de papadie+ telina+ urzica. Se maruntesc, in cantitati egale si se mixeaza cu ajutorul blenderului, dupa ce se adauga apa. Curata organismul de deseuri si toxine si se consuma proaspat, dimineata, pe stomacul gol. Cura dureaza trei saptamani.

• O alta reteta de suc detoxifiant: papadie+mere+lamaie!

polen si propolis

Produsele apicole au proprietati imunostimulatoare si detoxifiante.
• Polen - 2 lingurite in fiecare dimineata pe stomacul gol.
• Propolis- se iau cate 25 picaturi tinctura de propolis, cu doua ore inainte de masa.

Cum să întărim în mod natural imunitatea copiilor în sezonul rece Măsuri simple de prim ajutor pentru arsuri minore în accidente casnice. Ce trebuie să faci prima dată Chimen negru: Beneficii neștiute pentru trup și suflet

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri