Previne diabetul
Orezul brun constituie o sursa majora de mangan, o substanta minerala care este implicata in productia a peste 300 de enzime in organism, printre care si cele care regleaza insulina si utilizarea glucozei.Fibrele din orezul brun, ajuta, deasemenea, la mentinerea nivelului de glucoza sub control .
Sanatatea oaselor
Magneziul, o substanta minerala continuta in cantitate ridicata in orezul brun contribuie este necesar pentru a avea oase sanatoase, ca si calciul. Orezul brun ajuta la mentinerea cantitatii de mangan din oase la un nivel optim.
Scade riscul de cancer mamar
Fibrele continute de cerealele integrale reduc semnificativ riscul de cancer mamar conform studiilor medicale (cu 50% mai scazut in cazul femeilor care consuma cel putin 30 de grame zilnic, iar protectia cea mai ridicata este oferita de fibrele din cerealele integrale).
Tonic cerebral
Fosforul continut de bobul de orez are un efect benefic asupra sistemului nervos central. Este recomandat sa consumam orez brun la micul dejun, deoarece stimuleaza activitatea creierului. Datorita glucidelor, vitaminelor din grupa B si magneziului, orezul brun este considerat un aliment care reduce stresul.
Orezul integral contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre si acizi grasi esentiali nesaturati.
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
sursa foto:sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural