Problemele menstruale, infectiile genitale se amelioreaza cu infuzii si bai de sezut din plante cu efecte benefice asupra aparatului genital feminin.

4 Coada soricelului

Ceaiul din coada-soricelului este cicatrizant, antiseptic si antiinflamator, se foloseste in infectiile genitale, afectiunile uterine, la menopauza si in cazul problemelor menstruale: ciclu neregulat, abundent sau dureros.

Consumul ceaiului de coada soricelului previne cancerele uterine si fibroamele. Datorita actiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, baile de sezut cu infuzie de coada-soricelului sunt recomandate si pentru tratarea hemoroizilor.

Pentru efectele antiinflamatorii se recomanda urmatoarea formula: coada-soricelului+traista ciobanului+flori de urzica moarta alba +troscot . Infuzia se prepara dintr-o lingura din acest amestec de plante la o cana de apa. Se consuma doua cani de infuzie pe zi, timp de o saptamana.

O alta reteta, recomandata in problemele menstruale: traista-ciobanului, coada-soricelului, cretisoara, roinita. Se bea o cana pe zi cu infuzie din acest amestec de plante.

5 Aloe vera si roinita

Aloe si roinita se folosesc pentru efectul lor antiviral si antiseptic, indeosebi impotriva virusului herpetic genital.
Sucul de aloe/ infuzia concentrate de roinita se aplica direct pe leziunile genitale.

6 Salvia

Salvia are efect antispastic si regleaza fluxul menstrual. Este foarte buna pentru reducerea menstruatiei abundente si a durerilor menstruale, dar si in tratarea infectiilor vaginale si a anexitelor.

7 Sofranul

Se recomanda consumul ceaiului de sofran sau decoctului din coaja de salcie, in cazul menstruatiei dureroase.

Se poate face si o infuzie din amestec de sofran+sunatoare.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri