6 Miere
Consumul de miere poate ameliora alergia la polen. Se recomanda mierea/capaceala produsa in regiunea de resedinta, care se consuma zilnic, cu 1-2 luni inainte de perioada polenului (1-2 lingurite/zi).
7 Gheara-diavolului
Se recomanda administrarea de capsule din aceasta planta, timp de 1-2 luni.
8 Tre-frati-patati si talpa-gastii
Cantitati egale din ambele plante (macinate)- 2lingurite se lasa in apa la macerat 8-10 ore. Separat se realizeaza si o infuzie din acest amestec. La sfarsit se amesteca infuzia (racita) si maceratul si se consuma 3 cani/zi. Se indulceste cu miere.
9 Polen
Intr-un borcan de sticla se pun 100g polen si o sticluta de tinctura de echinaceea. Se amesteca foarte bine, pana se obtine o pasta si se adauga miere poliflora. Se consuma cate o lingurita de 3 ori/zi, la o ora dupa masa.
10 Ceai antialergic
Se recomanda urmatorul amestec:
40 g flori de musetel
40 g trei-frati-patati
10 g frunze de salvie
10 g flori de levantica
Se prepara o infuzie combinata (macerat+infuzie) dintr-o lingura amestec de plante, la care se adauga 10 picaturi tinctura de propolis.
Alta reteta:
50 g trei-frati-patati
2 linguri de flori de coada-soricelului
1 lingura flori de levantica
4 linguri de talpa-gastei
4 linguri de frunze de urzica
3 linguri de radacina de brusture
Se consuma 2-3 cani de ceai/zi, cu infuzie dintr-o lingurita din acest amestec la 300 ml apa, timp de o luna.
sursa foto: sxc.hu
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9