6 Miere
Consumul de miere poate ameliora alergia la polen. Se recomanda mierea/capaceala produsa in regiunea de resedinta, care se consuma zilnic, cu 1-2 luni inainte de perioada polenului (1-2 lingurite/zi).
7 Gheara-diavolului
Se recomanda administrarea de capsule din aceasta planta, timp de 1-2 luni.
8 Tre-frati-patati si talpa-gastii
Cantitati egale din ambele plante (macinate)- 2lingurite se lasa in apa la macerat 8-10 ore. Separat se realizeaza si o infuzie din acest amestec. La sfarsit se amesteca infuzia (racita) si maceratul si se consuma 3 cani/zi. Se indulceste cu miere.
9 Polen
Intr-un borcan de sticla se pun 100g polen si o sticluta de tinctura de echinaceea. Se amesteca foarte bine, pana se obtine o pasta si se adauga miere poliflora. Se consuma cate o lingurita de 3 ori/zi, la o ora dupa masa.
10 Ceai antialergic
Se recomanda urmatorul amestec:
40 g flori de musetel
40 g trei-frati-patati
10 g frunze de salvie
10 g flori de levantica
Se prepara o infuzie combinata (macerat+infuzie) dintr-o lingura amestec de plante, la care se adauga 10 picaturi tinctura de propolis.
Alta reteta:
50 g trei-frati-patati
2 linguri de flori de coada-soricelului
1 lingura flori de levantica
4 linguri de talpa-gastei
4 linguri de frunze de urzica
3 linguri de radacina de brusture
Se consuma 2-3 cani de ceai/zi, cu infuzie dintr-o lingurita din acest amestec la 300 ml apa, timp de o luna.
sursa foto: sxc.hu
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural