IN ACEST ARTICOL:
Anumite ceaiuri au un efect detoxifiant puternic asupra colonului, de aceea se recomanda consumul lor frecvent pentru mentinerea starii de sanatate a intregului organism

Plante detoxifiante

Urmatoarele plante sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, de eliminare a toxinelor din tractul digestiv si de stimulare a peristaltismului.

Se poate prepara o infuzie cu amestec din toate plantele, pentru un adevarat cocteil de purificare a organismului.

1 Rocoina

Rocoina este o planta cu proprietati tonice, digestive, antiinflamatorii, febrifuge, diuretice si calmante.

Planta este recomandata in probleme digestive (gastrite, ulcere gastro-intestinale, colite, constipatie, colon iritabil), afectiuni respiratorii (viroze, faringita, amigdalita, laringita, bronsita, tuse, raceli, raguseala) in afectiuni hepatobiliare (hepatita, colecistita), dar si in caz de oboseala cronica

2 Brusture

Brusturele are efecte antimicrobiene, stimuleaza functia renala si cutanata, fiind un bun diuretic si sudorific (eliminarea toxinelor), scade glicemia, fiind recomandat in diabet, dar si in bolile hepatobiliare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ficus - ghid complet pentru îngrijirea și cultivarea plantei ornamentale Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai

3 Trei-frati-patati

Trei-frati-patati este probabil cel mai bun purificator din flora romaneasca.

Infuzia obtinuta din aceasta planta are proprietati diuretice si depurative (curata sangele), ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor bronsice.

Este de notat si efectul antialergic si antiastmatic.

4 Anghinarea

Anghinarea este planta amara din acest amestec. Rolul ei este de a accelera procesele de eliminare si de a favoriza drenarea ficatului si bilei.

Frunzele de anghinare se caracterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland procesul de formare a colesterolului.

Ceaiul de anghinare are si efectul de a reduce zaharul din sange, fiind indicat in diabet.

Anghinarea favorizeaza eliminarea ureei si a toxinelor de la nivelul ficatului si rinichilor.

7 utilizari surprinzatoare ale trandafirilor Coada-Șoricelului: Beneficii și utilizări ale ceaiului de Coada-Șoricelului Leacuri din bătrâni pentru constipație - remedii naturale eficiente

Ceaiul de anghinare este indicat si in bolile tubului digestiv (constipatie, colite, hemoroizi) si ale inimii (angina, hipertensiune, ateroscleroza).

sursa foto:shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri