4 Suc de catina
Catina este o sursa bogata de minerale si vitamine. Catina contine vitaminele: A (caroteni), C, B1, B2, B3, B5, B6, biotina, acid folic, antioxidanti (bioflavonoide) si minerale: potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru.
Sucul de catina stimuleaza procesele de regenerare celulara, impiedica imbatranirea prematura a celulelor, creste imunitatea, grabeste vindecarea in perioadele de convalescenta, amelioreaza anemia, bolile de ochi si deficientele de vitamine.
Catina este un bun detoxifiant natural. Sucul de catina se obtine din fructe proaspete si apa, cu ajutorul blenderului. Se consuma proaspat, pe stomacul gol si poate fi indulcit cu miere.
Pentru un plus de sanatate si savoare, se poate adauga si polen in sucul de catina.
5 Suc de afine
Afinele contin caroteni, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, acid folic, biotina, minerale: potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, mangan, cupru, zinc, nichel, vanadiu, fibre, antioxidanti, taninuri.
Sucul de afine are o actiune antibacteriana la nivelul tubului digestiv, stimuleaza refacerea florei colonice afectate de medicamente si alimentatia procesata.
Fierul si vitamina C ajuta la formarea hemoglobinei, sucul de afine fiind benefic in anemii. Sucul de afine are virtuti anticancerigene si detoxifiante recunoscute.
De asemenea, sucul de afine ajuta in afectiunile glandelor endocrine, inclusiv in diabet, stimuleaza imunitatea si are un efect favorabil asupra retinei.
sursa foto:shutterstock;sxc.hu
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice