7 Regimul alimentar
In gastrite si ulcer se recomanda un regim alimentar bazat pe alimente alcaline, care scad aciditatea gastrica: varza, cartof, sfecla, morcov, castravete, urzici, precum si sucul obtinut din aceste legume.
Condimente precum: coriandru, menta, fenicul, chimen sunt calmante gastrice.
Alte alimente cu efect calmant gastric: laptele, iaurtul, albusul de ou crud.
Se recomanda chiar o cura de 5 zile in care se consuma un albus de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa, batut spuma. Un alt remediu presupune: o lingura de ulei de masline care se freaca bine cu o lingura de zahar pudra si un albus de ou. Se administreaza sapte zile la rand.
Se recomanda evitarea alimentelor prea dulci, prea acre sau prea picante, care pot declansa o criza de gastrita. De asemenea se evita alcoolul, tutunul, dulciurile concentrate, mezelurile.
Sa nu uitam ca un somn suficient este absolut necesar pentru sanatatea intregului organism, inclusiv a stomacului.
8 Apa pe stomacul gol
Tratamentul cu apa este considerat de succes pentru o multitudine de boli: de inima (hipertensiune), boli digestive (gastrita, constipatie), hemoroizi, diabet.
Dimineata, imediat dupa trezire, beti 4 pahare de apa (aproximativ o jumatate de litru), apoi nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
Dupa 45 minute, puteti bea si manca normal. Pentru gastrita, acest tratament este indicat timp de minim 10 zile. Neavand efecte adverse, acest tratament se poate urma toata viata, dar apa trebuie sa fie de buna calitate (plata, alcalina).
9 Musetel
Se administreaza sub forma de macerat la rece: doua linguri de flori de musetel se lasa intr-un litru de apa, la temperatura camerei, de seara pana dimineata, cand se filtreaza si se be ape stomacul gol.
10 Coada-soricelului
Aceasta planta se administreaza sub forma de pulbere - o lingurita de patru ori pe zi in cazurile avansate de gastrita si ulcer, avand efecte cicatrizante si regenerative puternice la nivel gastric.
11 Coada-calului
Se administreaza cate o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, inainte de masa, in cure de pana la trei luni. Se administreaza pulberea obtinuta prin macinarea partilor aeriene uscate de coada-calului.
sursa foto:shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri