12 Ceai pentru gastrita
Amestecati in cantitati egale flori de galbenele, coada-calului, coada-soricelului, sunatoare, musetel. Dintr-o lingurita de plante la 250 ml apa fierbinte se face o infuzie. Se bea de trei ori pe zi, neindulcit.
13 “Apa de cereale”
Intr-un borcan de 1l se pun un pahar de cereale (jumatate boabe de grau si jumatate boabe de secara) si 800 ml apa plata.
Se acopera cu tifon, se lasa 10-15 ore si apoi se scurge apa, lasand boabele sa germineze in borcan inca 2 zile, la temperatura camerei.
Apoi se adauga din nou apa, (3 parti apa) peste cereale si se mai lasa inca 24 de ore, dupa care se filtreaza si se bea lichidul obtinut.
14 “Bautura” pentru ulcer, gastrita, colita
Amestecati intr-o sticla inchisa la culoare: 250g miere+ 250 ml tuica de tara (curata)+ 250ml ulei de masline+ 250ml suc de lamaie (obtinut prin stoarcerea unui kg de lamai).
Se bea de trei ori pe zi, inainte de masa, cate un paharel mic, din aceasta bautura, dupa ce se amesteca bine compozitia.
15 Suc de cartofi
O cura cu suc proaspat obtinut din cartofi cruzi este foarte eficienta in boli precum arsurile stomacale, gastrita si ulcerul.
Se bea cate o jumatate de pahar, de trei ori pe zi, timp de o luna, inaintea celor trei mese principale. Pentru imbunatatirea gustului, se poate adauga suc de morcovi sau o lingurita de zeama de lamaie.
16 Suc de sfecla rosie
Este puternic alcalin, tamponand aciditatea din stomac. Cele mai bune rezultate se obtin combinand 100 ml suc de sfecla rosie cu 100 ml suc de cartofi cruzi si 500 ml suc de morcov.
17 Radacina de patrunjel
Un kg radacini de patrunjel se fierb in doi litri de apa, pana scade la jumatate. Lichidul obtinut se bea de-alungul diminetii.
18 Ienupar
Datorita efectului sau puternic anti-Helicobacter pylori (bacteria responsabila de majoritatea cazurilor de ulcer si gastrite), se recomanda administrarea de infuzie combinata de ienupar, cate trei cani pe zi, cu 15 minute inainte de masa, in cure de 21 de zile, urmate de 14 zile de pauza, dupa care se pot relua.
Infuzia combinata: se pun 3-4 lingurite de boabe de ienupar maruntite la macerat, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza.
Lichidul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa se fierbe cu inca jumatate de litru de apa, vreme de cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. La final se amesteca cele doua extracte si se consuma 2-3 cani pe zi.
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
sursa foto:shutterstock
articol de ioana p.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară