5 Xilitol
Xilitolul are un aspect asemanator zaharului, insa nu produce cresteri ale glicemiei, fiind un indulcitor natural sanatos extras din fibre de legume si fructe (capsuni, ciuperci, andive).
6 Melasa neagra
Melasa este un produs rezidual in procesul de fabricare al zaharului, cu valoare calorica mica si foarte bogat in minerale: fier, potasiu, calciu.
7 Sirop de artar
Siropul de artar este un indulcitor aromat, care contine compusi cu efecte benefice in combaterea cancerului, inflamatiilor, diabetului de tip 2, bolilor de inima si pentru cresterea imunitatii.
8 Sirop de curmale
Siropul de curmale este un alt indulcitor natural plin de savoare, care poate inlocui zaharul in orice situatie, inclusiv la prepararea prajiturilor. Contine calciu, fier, magneziu, potasiu si cupru.
9 Sirop de orez brun
Siropul de orez brun este un bun inlocuitor al zaharului, atunci cand gatim.
10 Siropul de porumb
Este foarte bogat in fructoza si este mai putin dulce decat zaharul.
sursa foto:sxc.hu
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice