5 Xilitol
Xilitolul are un aspect asemanator zaharului, insa nu produce cresteri ale glicemiei, fiind un indulcitor natural sanatos extras din fibre de legume si fructe (capsuni, ciuperci, andive).
6 Melasa neagra
Melasa este un produs rezidual in procesul de fabricare al zaharului, cu valoare calorica mica si foarte bogat in minerale: fier, potasiu, calciu.
7 Sirop de artar
Siropul de artar este un indulcitor aromat, care contine compusi cu efecte benefice in combaterea cancerului, inflamatiilor, diabetului de tip 2, bolilor de inima si pentru cresterea imunitatii.
8 Sirop de curmale
Siropul de curmale este un alt indulcitor natural plin de savoare, care poate inlocui zaharul in orice situatie, inclusiv la prepararea prajiturilor. Contine calciu, fier, magneziu, potasiu si cupru.
9 Sirop de orez brun
Siropul de orez brun este un bun inlocuitor al zaharului, atunci cand gatim.
10 Siropul de porumb
Este foarte bogat in fructoza si este mai putin dulce decat zaharul.
sursa foto:sxc.hu
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9