IN ACEST ARTICOL:

In prezent, se apreciaza ca in Europa si Statele Unite, proportia celor afectati de o forma usoara sau medie de depresie este de 18-20%, adica o persoana din cinci!

7 Polen

Putina lume cunoaste efectul benefic al polenului de albine in tratarea depresiei.

O cura de 3 luni, timp in care se administreaza o lingurita de polen pe zi, duce in peste 60% din cazuri ameliorarea starii emotionale si psihice.

Frecventa starilor de tristete, de pesimism, scade treptat, pacientul isi recapata tonusul psihic si fizic.

De asemenea, s-a observat ca laptisorul de matca este foarte eficient in cazul femeilor depresive care asociaza si un deficit de hormoni estrogeni.

Se face o cura de 28 de zile cu miere care contine laptisor de matca, sau comprimate cu laptisor de matca, pe care le gasim in magazinele apicole.

Foto: Ermak Oksana /Shutterstock

8 Respiratia sanatoasa

Binecunoscutul indemn de “a respira adanc” pentru a te calma, este cat se poate de adevarat.
Rezultatele testelor medicale au aratat ca o respiratie lenta, ampla, care sa foloseasca intreaga capacitate pulmonara (inclusiv lobii inferiori) duce la o imbunatatire substantiala a starii emotionale a pacientilor care sufera de depresie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceai pentru stomac - ghid complet pentru ameliorarea problemelor digestive Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient 5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn

De aceea, pentru ameliorarea starilor depresive, se recomanda exercitii de respiratie, precum in aceste exemple:

1. Intinsi pe spate si relaxati, inspiram cat mai adanc si cat mai incet, lasand abdomenul sa se umfle treptat cu aer. Dupa ce inspiram, pastram aerul in plamani cateva secunde, dupa care il expiram sacadat pe gura, rostind usor in acelasi timp "ha-ha-ha". Realizat timp de 10 minute/zi, acest exercitiu are efecte emotionale foarte bune.

2. Respiram de cateva ori, lent si profund. Ne concentram atentia pe inspiratie si expiratie, intrand “in ritmul respirator”.
Apoi, ne imaginam ca aerul ne iese si ne intra prin inima. Fiecare inspiratie o umple de energie si fiecare expiratie alunga energia negativa din corp. Acest exercitiu se recomanda sa fie practicat 20 de minute/zi.

9 Omega-3

Acizii grasi polinesaturati omega-3, au fost denumiti “alimentul fericirii”, deoarece acesti acizi grasi reprezinta constituentii esentiali ai creierului, pe care organismul nu-I poate sintetiza.

Cătina: Superfructul care te menține tănără și plină de vitalitate Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină Când ai tensiunea mică ce trebuie să faci - ghid complet

Consumul de alimente si suplimente cu omega-3 (somon, herring, ton, sardine, nuci, uleiuri vegetale extravirgine:de masline, de soia, de seminte de in, seminte de in, seminte de floarea soarelui) amelioreaza depresia, creste functia cognitiva, previne instalarea bolilor neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson).

10 Amestecul de fructe uscate

Amestecul de fructe si seminte uscate este un adevarat izvor de sanatate pentru sistemul nervos, deoarece este bogat in antioxidanti, vitamine, minerale, glucide si acizi grasi polinesaturati, care stimuleaza si protejeaza functia creierului.

Persoanele care se simt obosite sau care manifesta semne si simptome de depresie si surmenaj, pot face cure de cateva saptamani, timp in care, dimineata, pe stomacul gol, se consuma doar un amestec de fructe uscate si seminte, lasate de seara, intr-un pahar cu apa, pentru hidratare.

Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Creștere record: 285% mai multe tratamente cu celule stem în 2023. Care sunt principalele afecțiuni tratate Căderea părului la femei: Cauze, tratament și soluții

Amestecul poate contine: smochine, curmale, migdale, merisor, caise, seminte de in, nuci, seminte de floarea-soarelui, stafide negre.

Se consuma la micul dejun atat fructele si semintele inmuiate, cat si lichidul in care au stat.
Acest amestec intareste si echilibreaza sistemul nervos.

11 Valeriana

Valeriana sau odoleanul este o planta cu un puternic efect anxiolitic, antidepresiv, de imbunatatire a somnului.

Se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita de pulbere de valeriana, in cure de 30-60 de zile, cu 7-10 zile de pauza.

Depozitarea pulberii de radacina de valeriana se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani.

12 Spovedania si rugaciunea

In credinta ortodoxa bucuria si optimismul constituie un mod de a trai si de a privi lumea: "Bucurati-va pururea. Rugati-va neincetat. Dati multumire pentru toate, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, intru Hristos, pentru voi" (I Tesal. 5,16-18).

Ce face ca o boală rară să fie rară? Premenopauza: Care sunt semnele care îți arată că te-ai apropiat de menopauză? MedLife continuă programele de învățare pentru medicii din cadrul grupului printr-un nou modul, dedicat celor mai inovatoare terapii cu laser disponibile la nivel mondial

Spovedania si comuninunea cu Dumnezeu, in rugaciunea personala si colectiva sunt un adevarat “balsam” pentru suflet, leacuri impotriva deznadejdii, tristetii si depresiei.

Spovedania ne poate ajuta sa ne cunoastem pe noi insine si sa ne eliberam de sentimentele apasatoare, datorate pacatelor.

Prin toate acestea, sufletul are posibilitatea sa isi redobandeasca linistea, armonia, pacea launtrica, impacarea cu sine.

articol de ioana paunescu

Foto fr si main: asiandelight /Shutterstock

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri