Passiflora
Denumirea "populara" de floarea pasiunii sau floarea Patimilor lui Hristos, este o planta cataratoare, care creste mai ales in zonele tropicale umede din America de Sud si Centrala.
Frumusetea florilor sale i-a fascinat pe colonisti, care au adus-o la curtea regelui Spaniei inca de acum 400 de ani, de unde s-a raspandit in toata Europa.Proprietatile terapeutice ale partilor aeriene inflorite de Passiflora au fost descoperite de secole de europeni, care au folosit-o ca somnifer si remediu in tulburarile emotionale.
Pulberea de Passiflora
Se obtine prin macinarea fina a florilor uscate ale plantei, pulberea obtinuta fiind apoi ambalata sub forma de capsule.
Extractul de Passiflora
Se obtine prin concentrarea tincturii de Passiflora, prin evaporarea completa a alcoolului, ce conduce la obtinerea unei pulberi fine, extrem de bogata in principii active si perfect asimilabila de catre organismul uman.
Tratamente naturiste cu Passiflora
1 Insomnia
In tratamentul natural al insomniilor, eficienta Passiflorei este greu de egalat. Numeroase cercetari au aratat efectul de somnifer al extractului de passiflora, dar si de reglator al tulburarilor ritmului somn-veghe.
Se administreaza planta sub forma de ceai sau capsule, cu jumatate de ora inainte de culcare. Capsulele sunt mai eficiente, deoarece contin o concentratie mai mare a principiilor terapeutice din aceasta floare.
Efectul nu se instaleaza imediat, potrivit cercetatorilor, rezultatele se vad dupa o cura de o luna cu extract de passiflora.
Desi efectul se instaleaza lent, el este de durata, somnul fiind imbunatatit in mod natural, fara niciun efect advers al somniferelor de sinteza (confuzie, ameteala, somnolenta, tulburari de perceptie, tulburari respiratorii).
sursa foto:sxc.hu;shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară