9 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 121 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Citim despre el in Biblie, in nenumarate povesti si legende romanesti dar si in medicina populara. Marul constituia o importanta componenta a hranei zilnice a romanilor in trecut, ceea ce ajuta ca doctorul sa fie "tinut departe".

In acest ultim caz, se recomanda si cataplasme externe cu mere zdrobite, amestecate cu rachiu natural de fructe, pana se obtine o pasta, care se intinde pe zona afectata, se infasoara si se lasa cateva ore.

Tratamentul duce la ameliorarea problemelor vasculare si imbunatatirea circulatiei si trebuie administrat 1-2 saptamani.

Coaja de mere

Coaja de mere contine cele mai multe vitamine si fibre si se recomanda consumul ei in afectiuni digestive si metabolice, pentru detoxifierea si remineralizarea organismului, in anemii (contine foarte multa vitamina C, care face posibila asimilarea fierului de catre intestine si acid folic necesar pentru sinteza globulelor rosii).

Din cojile uscate de mar se poate prepara un ceai calmant, care alunga febra si insomnia. Spre deosebire de multe alte ceaiuri calmante, el are un gust si o aroma deosebite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 140 + ghicitori pentru copii și adulți grele cu răspuns 5 ceaiuri delicioase de încercat în luna decembrie Cum influențează dieta și alimentația sănătatea dentară

Merele coapte

Merele coapte sunt un adjuvant pretios in tratamentul gutei, al afectiunilor reumatismale si digestive. Si raguseala se vindeca mai repede, daca mancam mere coapte.

Merele si fumatul

O cura cu mere este un tratament adjuvant in cazul fumatorilor, intrucat ajuta la eliminarea radicalilor liberi si a toxinelor provenite in urma fumatului si pe de alta parte, s-a demonstrate ca merele pot combate dependenta de nicotina.

Acest efect poate fi folosit atunci cand cineva intentioneaza sa se lase de fumat.

Fumatorii care consuma doar mere, vreme de 2-3 zile, trebuie sa se astepte la unele probleme digestive, pentru ca in aceasta faza, merele curata intestinul de toxine.

Dupa aceea, majoritatea fumatorilor trec printr-o experienta opusa:gustul tigarii nu le mai place, fiindca nicotina este resimtita acum ca un factor suparator.

De la teatru-dans la spectacole pentru copii și Bărbierul din Sevilla, la Opera Națională București Sfecla roșie: Rețete și beneficii 11 poezii mai puțin cunoscute ale poetului național Mihai Eminescu

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri