9 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 121 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Citim despre el in Biblie, in nenumarate povesti si legende romanesti dar si in medicina populara. Marul constituia o importanta componenta a hranei zilnice a romanilor in trecut, ceea ce ajuta ca doctorul sa fie "tinut departe".

Efect antitumoral

Continutul ridicat de pectina are efect antioxidant si impiedica, impreuna cu ceilalti antioxidanti (polifenoli, quercetina, kampferol, luteina, zeaxanthina) si vitamina C, existenti in cantitate importanta in mar- dezvoltarea celulelor canceroase.

Efectul anticancerigen al merelor s-a demonstrat indeosebi impotriva cancerului de colon, de san si de plamani.

Marul si digestia

Fibrele din mere stimuleaza peristaltismul si producerea sucurilor digestive, ajutand la reglarea tranzitului intestinal.

Pectina absoarbe ca un burete toxinele, produsii de descompunere si bacteriile de la nivel intestinal, avand un efect calmant asupra mucoasei stomacale si intestinale.

Cei ce sufera de constipatie ar trebui sa manance cat mai multe mere cu coaja si sa bea o cantitate mare de lichide pentru ca fibrele au nevoie de apa pentru ca efectul lor depurativ sa fie optim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 140 + ghicitori pentru copii și adulți grele cu răspuns 5 ceaiuri delicioase de încercat în luna decembrie Cum influențează dieta și alimentația sănătatea dentară

In caz de diaree, se consuma mere proaspat date pe razatoare, dupa ce s-au curatat de coaja.

Merele combat stresul

Merele ne ajuta sa combatem oboseala fizica si psihica sis a facem fata stresului, conform unor studii americane.

Fructoza din mere patrunde rapid in sange si confera energie, iar continutul mare de apa, are un efectul tonic la nivelul intregului organism.

Merele aduc organismului, pe langa energie si substantele minerale importante, intr-o forma usor de absorbit: sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor.

Vitamina C si vitaminele din complexul B care se regasesc indeosebi in coaja, stimuleaza metabolismul si cresc imunitatea naturala.

Marul este alimentul ideal, pentru cei care se trezesc greu dimineata, ca alternativa sanatoasa la cofeina.

Efectul revigorant se datoreaza zaharurilor naturale, mineralelor si vitaminei C.

De la teatru-dans la spectacole pentru copii și Bărbierul din Sevilla, la Opera Națională București Sfecla roșie: Rețete și beneficii 11 poezii mai puțin cunoscute ale poetului național Mihai Eminescu

In plus, consumat in fiecare dimineata, marul albeste dintii!

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu

articol de ioana paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri