Ceapa verde este unul din cele mai bogate alimente in vitamina K. Vitamina K este esentiala pentru sanatatea oaselor, dar si a neuronilor, cercetarile aratand ca este implicata in preventia bolii Alzheimer.
Ceapa verde contine cantitati importante de vitamina C cu rol esential in mentinerea sanatatii vaselor de sange, efect antioxidant, creste absorbtia fierului si previne bolile cardiovasculare.
Ceapa verde- beneficii pentru sanatate
Consumul regulat de ceapa verde a fost asociat cu urmatoarele beneficii pentru sanatate.
1 Scaderea glicemiei
Ceapa verde contine crom, un mineral care ajuta la scaderea poftei pentru dulce si la reglarea zaharului din sange.
De asemenea, compusii cu sulf continuti de ceapa si usturoi, s-a demonstrat ca reduc glicemia.
2 Scaderea colesterolului
Consumul de ceapa verde duce la cresterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compusii cu sulf se transforma in alicina, o substanta care inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol.
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice