3 Scaderea tensiunii arteriale
Ceapa verde este o sursa importanta de potasiu, un electrolit vital pentru echilibrul tensiunii arteriale si pentru o buna functionare a muschiului cardiac.
Adenozina, un compus continut in ceapa verde, are efect antiagregant, prevenind formarea de trombi care astupa arterele.
Alicina din ceapa verde stimuleaza oxidul nitric, un compus vasodilatator, care contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
Consumul de ceapa verde este considerat protector impotriva tuturor bolilor cardiovasculare: ateroscleroza, infarct, afectiuni circulatorii (insuficiente venoase).
4 Efect anticancerigen
Efectul anticancerigen al consumului de ceapa verde s-a amintit in legatura cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san, ovar, prostata, plamani.
Rolul anticancerigen este atribuit antioxidantilor (indeosebi quercetinei) si compusilor sulfurici, care inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri