IN ACEST ARTICOL:
Caisele (Prunus armeniaca) sunt un gen de fructe inrudite cu prunele. Caisele sunt originare din Armenia si partile de granita dintre cele 2 continente: Europa si Asia.

Caisele uscate

Caisele uscate sunt foarte sanatoase, dar de cele mai multe ori sunt conservate cu dioxid de sulf, de aceea ne vom uita cu atentie pe eticheta, cautand doar acele fructe care sunt obtinute prin simpla uscare si nu contin conservanti.

Miezul din samburele de caisa

In medicina chineza, miezul de cais, era folosit ca remediu pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizemul sau tusea cronica. Miezul de caisa contine cianati care nu sunt benefici pentru sanatate, de aceea nu se consuma in cantitati mari.

Caisele - proprietati terapeutice

Doza minima pentru a obtine efecte terapeutice de pe urma administrarii acestor fructe este de 350 de grame pe zi, aproximativ 10 caise crude.

Caise beneficii: Afectiuni respiratorii

In caz de bronsita, astm, tuberculoza - se fac de doua ori pe an cure cu miez de samburi de caisa, care au un efect imunostimulator si previn agravarea acestor afectiuni.
Se consuma 3 mieji, dimineata, la micul dejun, timp de 30 zile.

Intre cure se lasa o perioada de minim 2 luni.

Consumul fructelor are de asemenea, efecte antioxidante si antiinflamatorii prevenind aparitia astmului si a afectiunilor pulmonare cronice.

Caise beneficii: Cancer

S-a descoperit ca licopenul, o substanta antioxidanta care da culoarea galben-portocalie caiselor are un efect puternic de preventie a dezvoltarii celulelor tumorale la nivelul prostatei.

Apricots Juice Photo@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri