4 Telina si morcov
Sucul de telina verde se prepara dintr-o mana de frunze proaspete de telina, la care se adauga 100 ml de apa si se mixeaza cu blenderul, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza. Sucul este bine sa se consume imediat. Se poate combina cu sucul de morcov.
Sucul din telina este folosit in mod traditional in China pentru reducerea tensiunii arteriale, aceasta datorandu-se atat efectelor vasodilatatoare, cat si celor diuretice ale telinei.
Se recomanda cura cu suc de telina si morcov (150 ml pe zi), dar si consumul de telina si morcov sub forma de salata, in cure de 6 saptamani. Acest remediu are si capacitatea de a reduce colesterolul.
5 Ginkgo-biloba
Flavonoidele din frunzele acestei plan¬te previn ateroscleroza, avand si proprietati vasodilatatoare si antihipertensive impor¬tante.
Se administreaza 40-60 mg de extract de Ginkgo-biloba (1 capsula, de trei ori pe zi, în cure de 90 de zile).
6 Gheara-diavolului
O cura de 2 luni, cu o luna pauza intre cure, timp in care se iau cate trei capsule de Gheara-diavolului pe zi, inainte de masa, are un efect de reducere a nivelului colesterolului si de combatere a hipertensiunii.
De asemenea, aceasta planta are efect antiagregant plachetar, prevenind formarea trombilor (cheagurilor de sange) care pot astupa arterele, precum si efect antiaritmic.
7 Macese
Se face un tratament de o luna cu pulbere de macese, din care se consuma 3-4 lingurite pe zi, pe stomacul gol.
Vitamina C, bioflavonoidele, vitaminele din complexul B continute de pulpa maceselor previn ateroscleroza si puseele de hipertensiune.
Tratamentul cu macese este indicat si pentru a imbunatati circulatia periferica, deficitara mai ales la nivelul membrelor inferioare.
Pulberea se obtine prin macinarea fructelor uscate de maces. Dupa macinare, semintele, care sunt foarte dure, raman intregi si se vor separa prin cernere de pulpa.
8 Coada-calului
Tratamentul cu pulbere de coada-calului este foarte eficient in hipertensiune si in toate bolile de inima.
In organismul uman, cantitatea de siliciu scade odata cu varsta, ceea ce determina rigidizarea si sclerozarea vaselor de sange, mai ales a arterelor.
Coada-calului este planta care contine cea mai mare cantitate de siliciu.
Se administreaza 2-3 lingurite de pulbere de coada-calului pe zi, inainte de masa.
Pulberea se obtine prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica de cafea.
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate